Koronanyrkki: Koulut auki 6. huhtikuuta, mutta kaikki sisäliikuntatilat kiinni

Maskien käyttämisestä luovutaan sekä varhais- että perusopetuksessa ja koulukyydeissä Varkaudessa. Pekka Ruissalo
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen 6. huhtikuuta alkaen.

Sen sijaan kaikenikäisten lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan pidettävän tauolla ainakin 18. huhtikuuta asti. Myös yksityisten harrastustiloja esitetään aluehallintoviraston määräyksellä suljettaviksi.

Pandemiaohjausryhmä esittää lisäksi aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58g. Se sulkisi viranomaisen päätöksellä 5.–18. huhtikuuta joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Sulku ulottuisi myös muun muassa tanssipaikkoihin ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettäviin tiloihin sekä sisäleikkipuistoihin, sisäleikkipaikkoihin sekä kauppakeskusten yleisiin oleskelutiloihin.

Tartuntatautilain 58g esitetään otettavaksi käyttöön siksi, että sairaanhoitopiriin alueella saataisiin vähennettyä ihmisten välisissä kohtaamisissa syntyviä koronatartuntoja ja sairaalahoitoon kohdistuvaa kuormitusta.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on yhä koronan leviämisvaiheessa. Koronan ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta 105 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista on 2,9 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut