Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saapuuko festivaalikesä Tampereelle elokuussa? – "Kaikki riippuu siitä, miten..."

Tapahtumat: Tammerfestin järjestäjillä riittää uskoa siihen, että tapahtuma pystytään jo heinäkuussa järjestämään lähes tavanomaiseen tapaan.

On ihme, mikäli Suomessa nähdään kesäkuussa festivaaleja. Tätä mieltä ovat kolme tamperelaista festivaalijärjestäjää.

Sen sijaan heinäkuu herättää jo alan ammattilaisissa lievää myönteistä hyrinää.

– Kesäkuu tulee liian aikaisin, joten Rockfestin osalta ei ollut muuta mahdollisuutta kuin perua tapahtuma. Sen sijaan olemme kyllä luottavaisia siihen, että Tammerfest pystyttäisiin järjestämään heinäkuussa, sanoo molempien tapahtumien promoottori Timo Isomäki.

Se tuskin on mahdollista, että tapahtuma järjestettäisiin aivan tavalliseen tapaan.

– Varmasti puhutaan tapahtumasta, jossa on rajoitettu kapasiteetti. Se tietysti vaikuttaa heti taloudelliseen puoleen ja siihen kysymykseen on löydettävä vastaus, onko tapahtuma kannattavaa järjestää. Sekin tietysti maksaa, mikäli tapahtuma joudutaan perumaan kokonaan, striimihomma ei ole festivaalille vaihtoehto, Isomäki pohtii.

Ohjelmatoimisto Alt Agency & Managementin promoottori Esa Tontti on luottavainen siihen, että 27.–28. elokuuta kaavailtu Festivaali-niminen festivaali pystytään järjestämään.

– Mikäli rokotusaikatauluun on luottamista näen, että kesän lopulla olisi mahdollista toteuttaa isompiakin tapahtumia ilman suuria rajoituksia. Seuraamme tilannetta ja reagoimme sen mukaan, tällä hetkellä ei voi kovin paljon tarkemmin suunnitella, kommentoi elokuuksi Pyynikille suunnitellun Festivaali-tapahtuman järjestäjä Esa Tontti.

– Alue tarjoaa mahdollisuuden siihen, että voimme toteuttaa Festivaalin väljästi. Toki suoranainen istumapakko ei ole festivaalin luonteen mukaista, hän jatkaa.

Tontti sanoo toivovansa, että yhteiskunnan rajoituksia aletaan purkaa heti kun rokotekattavuus yltää riittävän suureksi ja on selvää, että rokote myös toimii.

– Mikäli tapahtumaa ei voida järjestää on lipuissa palautusoikeus tai siirtomahdollisuus kesään 2022.

RH-Entertainmentin toimitusjohtajan Riki Huhtalan mukaan lähtötilanne kesään ei poikkea juurikaan viime vuoden asetelmasta. Asioita jouduttiin pohtimaan ja järjestämään paljon uusiksi, mutta lopulta elokuu oli verrattain tavallinen tapahtumakuukausi.

– Kaikki riippuu siitä, miten nykyiset rajoitukset jatkuvat ja tuleeko uusia rajoituksia, mikäli tilanne ei näillä parane. Haasteita järjestämisessä on paljon, esimerkiksi se miten turvaväleistä pystytään huolehtimaan? Ison festivaalin osalta se on melkeinpä mahdotonta, Huhtala pohtii.

Luottoa tulevaan kuitenkin löytyy.

– Viime vuonna jouduimme perumaan paljon tapahtumia, mutta loppukesällä tapahtumat menivät jo niin kuin oli tarkoituskin.