Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Pirkanmaalainen mies väitti vakuutusyhtiölle ja poliisille, että joku on vienyt hänen veneensä – nyt miestä odottaa ehdollinen vankeusrangaistus

Aluesyyttäjä Olli Sulkonen vaatii pirkanmaalaiselle miehelle seitsemän kuukauden mittaista ehdollista vankeusrangaistusta törkeän petoksen yrityksestä ja perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Asia ajoittuu kesäkuuhun 2018, jolloin mies on ilmoittanut vakuutusyhtiölle että hänen veneensä ja siihen kiinnitetty moottori on varastettu. Varkaus olisi tapahtunut kesäkuun alkupuoliskolla.

Kesäkuun lopussa tarina kuitenkin sai käänteen, kun mies olikin ilmoittanut vakuutusyhtiölle että vene onkin löytynyt, eikä sitä ole varastettu. Tämä sattui sen jälkeen, kun vakuutustutkija oli kysellyt mieheltä veneen virtalukon ja riippulukon avaimia. Vakuutusyhtiö ei ehtinyt maksaa miehelle korvauksia.

Perätön lausuma syntyy puolestaan tilanteesta, jossa miestä oli kuulusteltu varkauteen liittyen. Mies oli kertonut poliisille, että hänen veneensä ja siihen kiinnitetty moottori on varastettu. Lisäksi mies oli kertonut poliisille, että oli väitettynä varkauspäivämääränä kotona sairaana.