Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Messuilta tuttu Hannele Nuotio avaa ravintolan Linnainmaalle – luvassa muun muassa terassi, lounasbuffet sekä lättyjä lapsille

Linnainmaan K-Citymarketin Aitolahdentien puolella olevan alasisäänkäynnin viereen tulee ravintola.

Yrittäjä Hannele Nuotion tavoite on saada Hannele`s Bar & Bistro avattua heti, kun koronatilanne ja viranomaiset antavat luvan.

– Olen käynyt ravintolan kokin kanssa annosten take away -myynnin mahdollisuutta läpi moneen kertaan, mutta haluan avata ravintolan niin, että ihmiset pääsevät silloin nauttimaan olostaan täällä sisällä, Nuotio perustelee esitellen valoisaa tilaa, jossa aiemmin oli Koillis-Kukan myymälä.

Hän työskenteli yli 30 vuotta Tampereen Messuilla. Viimeinen titteli oli tapahtumajohtaja. Nuotio rakasti työtään, mutta ajatteli viime keväänä, että jos joskus aikoo vielä tehdä jotain muuta työtä, on nyt se oikea hetki.

– Minulle oli vuosia täysin selvää se, että jos en työskentele Tampereen Messuilla tapahtumien parissa niin minun ei tarvitse hetkeäkään miettiä, mitä muuta työtä haluan tehdä, Hannele Nuotio sanoo.

Miksi hän halusi perustaa ravintolan Linnainmaalle? Siihen on monta pätevää syytä.

Söin edellisessä ammatissani joka päivä lounaan ulkona ja minua ärsytti suunnattomasti se, että en meinannut millään saada autoa pysäköityä mihinkään.

Lähellä Linnainmaata asuva Nuotio on harmitellut sitä, että jos hän on halunnut nauttia ravintolassa hyvää ruokaa ja lasin viiniä, on pitänyt aina lähteä keskustaan asti. Pian Linnainmaalla ja alueen liepeillä asuville on sille paikallinen vaihtoehto.

– Söin edellisessä ammatissani joka päivä lounaan ulkona ja minua ärsytti suunnattomasti se, että en meinannut millään saada autoa pysäköityä mihinkään, kun yritin hoitaa lounaan nopeasti kesken kiireisen työpäivän. Siksi minulle oli ravintolaa perustaessa tärkeä kriteeri helppo saavutettavuus. Parkkipaikkoja on vaikka kuinka paljon ja ravintolaan pääsee pysäköintihallista sisäkautta. Bussipysäkkikin on vieressä, Hannele Nuotio muistuttaa.

Hannele`s Bar & Bistrossa on sisällä 40 asiakaspaikkaa ja terassilla sama määrä. Terassin saaminen ravintolan oheen oli Nuotiolle yksi tärkeimmistä kriteereistä, kun hän etsi sopivaa paikkaa eri puolilta Tamperetta.

– Aurinko paistaa terassille pitkin päivää, paikka on avara eikä liian lähellä tietä, Nuotio sanoo ja vihjaa, että terassialueella saatetaan nähdä tapahtumiakin.

Hannele`s Bar & Bistro tarjoilee arkisin buffetlounasta, mutta myös niin, että buffetista voi ottaa salaattia ja kokki valmistaa oheen lämpimän ruoan toiveen mukaan. Lauantai-iltapäivisin on lasten buffa: perinteisesti muun muassa lihapullia ja muusia, mutta erikoisuutena myös lättybuffa.

Bistroillat ovat perjantaisin ja lauantaisin. Tarjolla on mutkattomia, välimerellisiä makuja, pihvejä, kalaa ja vaihtuvia tapas-annoksia.

Hannele`s Bar & Bistro on avoinna maanantaista torstaihin 10-16, perjantaisin kello 10-22 ja lauantaisin kello 12-22.