Nyssen palvelut muuttuvat ensi viikolla – Koskipuiston pysäkit otetaan käyttöön, aikatauluihin muutoksia...

Nyssen palveluihin tulee muutoksia pääsiäisen jälkeen. Riina Haapala
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Keskustan pysäkkialueet päivitetään ratikka-aikaan ensi viikolla. Ratikkapysäkit saavat kirjaintunnisteet A ja B Keskustorilla, Koskipuistossa, rautatieasemalla ja Sorin aukiolla. Ratikkapysäkeiltä A matkustetaan länteen (keskustaa kohti) ja ratikkapysäkeiltä pysäkeiltä B itään (Hervantaan tai Kaupin kampukselle).

Bussipysäkeille jää käyttöön Keskustorilla kirjaimet C-M, Koskipuistossa ja Sorin aukiolla C ja D sekä rautatieasemalla C-F. Uudet kirjaintunnisteet näkyvät aikataulupalveluissa jo keväällä, mutta pysäkkikilpiin ne vaihdetaan viimeistään kesän aikana.

Pysäkkien sijaintiin kohdistuva numerotunniste ei muutu. Esimerkiksi nykyinen pysäkki Keskustori L on jatkossa Keskustori G.

Linjat 1, 2, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12, 21, 25, 26, 27, 31, 33Y ja 50 palaavat Hatanpään valtatielle ja Koskipuiston pysäkeille kummassakin ajosuunnassa 5. huhtikuuta. Koskipuiston etelän suuntainen pysäkki on ollut raitiotietyömaan vuoksi suljettuna ja bussit ovat kiertäneet Hatanpään valtatielle vuoden 2020 alusta Aleksanterinkadun kautta.

Samalla Sorin aukion lähtö- ja pääteasemat Suvantokadulla poistuvat käytöstä. Linjan 1 lähtö- ja pääteasema palautetaan Koskipuistoon ja linjojen 4 ja 9 asemat Keskustorille.

Linjan 1 reitti Koskipuistosta Vatialaan kulkee Hämeenkatua.

Linjojen 1, 4 ja 9 aikataulut muuttuvat maanantaina 5. huhtikuuta, kun lähtö- ja pääteasemat siirtyvät Koskipuistoon ja Keskustorille. Samalla linjan 24 palvelu lopetetaan kokonaan säästösyistä.

Linjan 35 palvelua supistetaan merkittävästi ja linjalta 42 lopetetaan joitakin vuoroja. Linjoille 90, 91 ja 92 lisätään vuoroja viikonloppuihin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut