Syyte: Yhtiökumppanukset sekoittivat tarkoituksella omat ja yrityksen varat – syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia ja pitkiä liiketoimintakieltoja

Pirkanmaalla sijainneen rakennusalan yrityksen yhtiömiehille vaaditaan ehdollisia vankeusrangaistuksia ja useamman vuoden mittaisia liiketoimintakieltoja törkeästä velallisen epärehellisyydestä sekä kirjanpitorikoksesta. Asianomistajia rikoskokonaisuudessa on yli kaksikymmentä kappaletta – muun muassa pankki, vakuutusyhtiö, työllisyysrahasto sekä Tampereen sähkölaitos.

Kaksikko on vuosien 2017 ja 2019 välisenä aikana syyttäjä Minna Sihdon mukaan järjestellyt yhteisen yhtiönsä varoja siten, että he ovat nostaneet yhtiönsä tililtä yksityisottoja ja tilisiirtoja useamman tuhannen euron kuukausivauhdilla. Tällä menettelyllä yhtiö on ajan myötä kehittynyt sellaiseen taloudelliseen tilaan, että se on maksukyvytön. Kaikkiaan rahaa on siirretty yhteiseltä tililtä yksityisille tileille satojen tuhansien eurojen verran.

Myös kirjanpito on tehty syyttäjän mukaan vaihtelevasti. Kirjanpidosta on jätetty vuoden 2019 pois 84 000 euron arvosta tilillepanoja ja vastaavasti tililtäottoja on ollut yhteensä noin 86 000 euroa. Lukumääräisesti tapahtumia on mainitulla ajalla ollut noin 420.

Syyttäjä vaatii molemmille vähintään vuoden ja seitsemän kuukauden mittaisia ehdollisia vankeusrangaistuksia. Tämän lisäksi kummallekin vaaditaan kolmen vuoden ja kuuden kuukauden mittaisia liiketoimintakieltoja.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut