Sairaanhoitopiirin konsernin tilinpäätös 15 miljoonaa alijäämäinen – syynä koronavuosi

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin konsernin ja Taysin viime vuoden toimintaa ja tulosta värittää voimakkaasti koronan aiheuttama pitkäkestoinen poikkeustilanne. Korona vaikutti konserniin ja Taysin toimintaan hyvin eri tavoilla. Taysin eli sairaanhoitopiirin tilikauden alijäämä ilman yhtiöitä oli 30 miljoonaa euroa.

Koko konsernin tasolla tilikauden alijäämä oli 14,9 miljoonaa euroa, selviää sairaanhoitopiirin hallituksen tiistaina käsittelemästä viime vuoden toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä.

Taysin lähetteiden ja leikkausten määrä väheni edellisvuoteen nähden seitsemän prosenttia, mikä aiheutti tuleville vuosille hoitovelkaa. Vastaavasti koronatestaus kasvatti Fimlabin laboratoriotoimintaa merkittävästi.

Kaikkiaan korona aiheutti Taysille 30 miljoonan euron menetyksen, josta valtio korvasi 20 miljoonaa. Valtio on luvannut korvata täysimääräisesti koronasta aiheutuvat kulut, kuitenkin niin, että kuntien ja sairaanhoitopiirien saamia tukia tarkastellaan kokonaisuutena.

Sairaanhoitopiirin jäsenkuntien taloudellinen tilanne parani voimakkaasti vuonna 2020 valtion koronasta aiheutuneiden tukitoimintojen vuoksi.

Pirkanmaalla ei kuitenkaan monista muista sairaanhoitopiireistä poiketen pyydetty jäsenkuntia osallistumaan sairaanhoitopiirin talouden tasapainotukseen, vaan valtuusto päätti, että vuoden 2020 alijäämä katetaan suunnitelmakaudella maanmyyntituloilla. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sairaaloiden maa-alueita tullaan myymään sijaintikunnille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut