Tammelantorille uusia parkkipaikkoja – Torikauppiaiden 26 paikkaa tulevat myös asiakkaiden käyttöön

Pinninkadun uudistusten takia alueelta häviää 22 parkkipaikkaa, jota on kiivaasti kritisoinut muun muassa torikauppias Mauno Laihonen. Nyt torin pohjoispään 26 torikauppiaiden parkkipaikkaa avataan myös asiakkaille, Joonas Alanne/Tamperelaisen arkisto
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Tammelantorin pohjoisosaan lisätään pysäköintitilaa toriasiakkaiden ja muidenkin alueella asioivien käyttöön 1. huhtikuuta.

Aiemmin pysäköintipaikat olivat vain torikauppiaiden käytössä toriaikana, mutta uuden käytännön mukaan näille 26 paikalle voivat pysäköidä sekä kauppiaat että asiakkaat.

Tammelantorin pysäköintipaikoilla korvataan Pinnikadun uudistamisen vuoksi Pinninkadulta ja lähikaduilta vähennettyjä kadunvarsipaikkoja.

Torin pysäköintipaikat sijaitsevat kahdessa rivissä Kyllikinkadun puoleisessa päädyssä. Pysäköintialueella on myös liikkumisesteisille kaksi pysäköintipaikkaa.

Pysäköintimaksu veloitetaan 2. vyöhykkeen mukaisesti arkisin ja lauantaisin 2 euroa tunnissa kello 6–16 ja pysäköintiaika on maksimissaan 4 tuntia. Kello 16 jälkeen pysäköinti on maksutonta.

Pysäköintialueelle ajetaan Tammelan puistokadun puolelta. Kun Pinninkadun remontti torin kohdalla valmistuu toukokuussa, ajoyhteys pysäköintialueelle siirtyy Pinninkadun puolelle ja Tammelan puistokadun väliaikaiset liittymät suljetaan.

– Hyväksytyssä liikenneverkkosuunnitelmassa Tammelantorilla on toriparkki. Pinninkadun remontin toteuttaminen nyt on sekä ajankohtaista että erittäin perusteltua. Remontin myötä häviää kuitenkin osa asiakaspysäköintipaikoista, eikä toriparkin rakentaminen ole vielä näköpiirissä. Siksi on tärkeää, että alueella toteutetaan korvaava väliaikainen pysäköinti, kommentoi apulaispormestari Aleksi Jäntti (kok.) Tampereen kaupungin tiedotteessa.

– Yhdyskuntalautakunnan tahdon mukaisesti myös torin yleissuunnitelman laatiminen on käynnistettävä yhdessä alueen toimijoiden kanssa pikimmiten, Aleksi Jäntti toteaa.

Pinninkadun uudistustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Katu uudistetaan Itsenäisyydenkadun ja Kullervonkadun välillä. Kunnostuksessa parannetaan jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita leventämällä jalkakäytäviä ja sallimalla kaksisuuntainen pyöräliikenne Vellamonkadun ja Kullervonkadun välisellä osuudella, joka on yksisuuntainen Itsenäisyydenkadun suuntaan.

Uudistuksessa Pinninkadulta, Ilmarinkadulta ja Kyllikinkadulta vähenee yhteensä 22 pysäköintipaikkaa.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut