Viiru ja Pesonen valloittavat Viikinsaaren kesäteatterin – lastennäytelmän lisäksi kaksi esitystä aikuisille

Lastenkirjailija Sven Nordqvistin Viiru ja Pesonen seikkailevat tulevana kesänä Viikinsaaren kesäteatterissa. Tarinassa Ukko Pesonen asuu yksin maatilallaan, kunnes pienen pieni Viiru-kissa saapuu ukon elämään ja siitä alkaa kahden erottamattoman kaveruksen riemukkaat seikkailut. Viiru ja Pesonen käsittelee rakastettujen hahmojen kautta tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja, yksinäisyyttä ja ystävyyttä.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Teatteri Hevosenkengän kanssa. Näytelmän on ohjannut ja dramatisoinut Olka Horila ja rooleissa nähdään Krista Putkonen-Örn ja Antero Nieminen. Esityskausi alkaa Viikinsaaren kesäteatterissa 4. heinäkuuta.

Lastenesityksen lisäksi teatterissa nähdään kaksi aikuisille suunnattua esitystä.

Lars von Trierin ja Jack McNamaranin käsikirjoittama Pomo on yritysmaailmaan sijoittuva komedia, jota ei olla nähty vielä koskaan Suomen kesäteatterilavoilla. Näytelmä kertoo it-firmasta, jossa johtaja pakoilee vastuuta yrityskauppojen lähestyessä. Syntipukiksi hän palkkaa näyttelijän esittämään itseään eli pomoa ja ongelmavyyhti on valmis. Päärooleissa nähdään Ilkka Heiskanen ja Antti Peltola. Ensi-ilta on 3. heinäkuuta.

Toisena aikuisten esityksenä ohjelmistossa jatkaa Hanno Eskolan ohjaama musiikkikomedia Tulitikkuja Lainaamassa. Kesän 2021 uusinta tuo sovitukseen uusia kujeita. Musiikista vastaa kolmen hengen big band ja päärooleissa ovat Turkka Mastomäki ja Jarkko Tiainen. Uusinta ensi-ilta kesäkuussa.

Viikinsaaren kesäteatterin esitysten lipunmyynti alkaa huhtikuussa. Lippuja tulee myyntiin turvavälien vuoksi vain rajallinen määrä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut