Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Varkauksia, rattijuopumuksia, huumausaineen käyttörikoksia... – Kahdelle pirkanmaalaismiehelle vaaditaan vankeutta lähes kolmestakymmenestä rikoksesta

Pirkanmaan käräjäoikeuden apulaissyyttäjä Jenna Sundqvist vaatii kahdelle pirkanmaalaismiehelle ehdottomia vankeusrangaistuksia yhteensä lähes 30 rikoksesta, jotka ajoittuvat enimmäkseen vuodelle 2020 mutta osa niistä on tehty myös kuluneen alkuvuoden aikana.

Rikosten lista koostuu muun muassa varkauksista, rattijuopumuksista, huumausaineen käyttörikoksista sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Osan rikoksista miehet ovat tehneet apulaissyyttäjän mukaan yhteistuumin: näin on tapahtunut esimerkiksi helmikuussa 2021 Pirkanmaalla, kun miehet ovat murtautuneet pienen kyläkaupan sisätiloihin vääntämällä myymälän oven auki. Sieltä kaksikko on vienyt tupakkatuotteita ainakin 2 000 euron arvosta. Miehet ovat myöntäneet syyllistyneensä varkauteen.

Tämän jälkeen poliisi on saanut toisen miehen käyttämän ajoneuvon seurantaansa. Kun autoa ajanut mies on havainnut poliisin lähteneen perään, hän on ajanut valtatiellä 11 ainakin 150 kilometritunnin vauhtia. Alueella on ollut 80 kilometritunnin nopeusrajoitus. Lopulta miehen kuljettama auto on suistunut ulos valtatiellä 11. Miehellä ei ole ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Miehet ovat myöntäneet valtaosan syytteistä oikeiksi esitutkintavaiheessa. Apulaissyyttäjä vaatii miehille tuntuvia vankeusrangaistuksia, sillä molemmat ovat olleet ehdonalaisen vapauden koeajalla ja miesten käytös osoittaa ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.