Ratikka pantiin pulloon – "Ratikalla oli omat synnytystuskansa, mutta..."

Juoma: Plevnan Koskipanimo teki Ratikka-oluen.

Urakka on tehty ja Ratikka on pulloissa, näyttää panimomestari Sam Viitaniemi. Petteri Mäkinen
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Panimoravintola Plevnan yhteydessä toimiva Koskipanimo tuo markkinoille Ratikka-oluen.

Tampereen uudelle liikennevälineelle omistettu olut on tyyliltään red lager, jossa on ripaus kauraa ja Cascade-humalaa.

Panimomestari Sam Viitaniemen mukaan ratikkaan oluen yhdistää ennen kaikkea punainen väri.

– Tämä on meidän historiassa maultaan pehmeimpiä oluitamme, joten se voi viitata ratikan tarjoamaan pehmeään kyytiin. Makukin on varmasti laajan käyttäjäkunnan mieleen. Nauti tai kisko, tästä tykkää äiti, isä ja isosisko, maalailee Sam Viitaniemi.

Viitaniemen mukaan Ratikka-olut on aidosti kunnianosoitus Tampereen uudelle liikennevälineelle, vaikka yrittäjä myöntää, että liikennejärjestelyt ehtivät vuosien varrella kiristää pinnaa.

– Ratikalla oli omat synnytystuskansa, mutta toki toivomme, että ratikka kuljettaa potentiaalisia asiakkaita kaikille keskustan kivijalkayrittäjille.

Toivomme, että ratikka kuljettaa potentiaalisia asiakkaita kaikille keskustan kivijalkayrittäjille.

Ratikka ei ole Koskipanimon ensimmäinen tamperelainen joukkoliikennevälineolut. Panimo myi vajaat kymmenen vuotta sitten Rollikka-nimistä vaaleaa lageria, jolla kunnioitettiin Amiraali-oluen perinnettä.

– Samalla haluamme näyttää Ratikalla, että suomalainen panimo osaa oikeasti tehdä hyvää lager-olutta, sanoo Viitaniemi viitaten Kontulan oluttehtaaseen, joka brändäsi Keijo-lagerinsa paikalliseksi, mutta teettää sen Virossa.

Uutuusolut myydään 0,33 litran lasipulloissa ja se tulee myyntiin ainakin aluksi Linnainmaan ja Turtolan K-Citymarketeihin ja Plevnan omaan panimomyymälään. Alkoholiprosentti on 5,5.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut