Kokoontumisrajoitukset jatkuvat huhtikuussa – Pirkanmaalla turvavälit on taattava nyt myös asiakas- ja toimitiloissa

Koronarajoitukset laajenevat Pirkanmaalla nyt myös asiakas- ja toimitiloihin. Anne Sirvio
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan huhtikuussa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueella osallistujamäärä rajoitetaan kuuteen henkilöön. Taustalla on maakunnan huonontunut koronatilanne.

PSHP-alueen toimijoiden on varmistettava yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. Päätös koskee seuraavia toimijoita:

• yksityiset yhteisöt, säätiöt ja muut oikeushenkilöt

• yksityiset elinkeinonharjoittajat

• kunnat ja kuntayhtymät

• uskonnolliset yhdyskunnat

• julkisoikeudelliset laitokset.

Päätös koskee toimijoiden

• sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun

• rajattuja ulkotiloja, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle tai osallistujalle suunnattuun tarkoitukseen ja joiden käyttämisestä kyseiseen toimintaan vastaa toiminnan järjestäjä.

Lähikontakti tarkoittaa ihmisten fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät yleisön ja asiakkaiden lähikontaktit. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Päätöstä ei sovelleta oppilaitosten toimintaan, varhaiskasvatukseen, ammattiurheilemiseen eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suositteli tiistaina aluehallintovirastolle myös tartuntatautilain pykälän 58 d mukaisen päätöksen jatkamista PSHP-alueella. Pirkanmaan tilanne on huonontunut, ja alue on siirtynyt ensimmäistä kertaa leviämisvaiheeseen.

Aluehallintovirasto piti välttämättömänä jatkaa myös määräystä turvavälien tosiasiallisesta säilyttämisestä kuultuaan ohjausryhmää ja sairaanhoitopiirin asiantuntijoita.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut