Folke Rundqvist toi Putouksessa breakdancen koko kansan viihteeksi – tamperelainen b-boy ilahtui suosiosta: "Mikään nähty ei tullut yllätyksenä"

Kun Dennis Nylund voitti viime lauantaina Putouksen Vuoden sketsihahmo -kilpailun Folke Rundqvistina, tamperelainen Leo Mäkinen oli kotisohvallaan niin sanotusti ihan fiiliksissä.

Suomenruotsalainen ja vahvasti kaksikielinen Nylund ei ole tanssijana todellakaan mikään eilisen teeren poika, vaan on voittanut breakdancessa maailmanmestaruuden ja miehelle tarjottiin aikanaan työsopimusta Hollywoodista saakka.

– Se jätkä on breikannut niin pitkään, ja ollut vuosikausien ajan ihan huippuvetäjiä. Putouksessa kaikki sujui koko ajan vaivattomasti, eikä mikään nähty tullut yllätyksenä, Mäkinen innostuu.

Hän puhuu Nylundista nimellä Ätä. Ätä on niin sanottu b-boy -nimi, jollainen löytyy kaikilta breakdancea vakavammin harrastavilta.

– Ätä on käynyt paljon Tampereellakin. Hän on ollut juontamassa lajin kilpailuja sekä ollut mukana tuomaristossa.

Breakdancesta ja Leo Mäkisen ajatuksista voi lukea lisää lauantain printti-Tamperelaisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut