Talvikelit ja liikenteen väheneminen pudottivat onnettomuudet lähes puoleen alkuvuonna – poliisi myös lisäsi valvontaa

Kuvituskuva. Arkisto/ Annukka Miettinen
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Liikenneturvallisuus oli vuoden alussa paremmalla tolalla kuin vuosi sitten, kun henkilövahinkoihin ja kuolemiin johtaneet onnettomuudet vähenivät huomattavasti.

Poliisin mukaan liikenteessä loukkaantuneiden jalankulkijoiden ja henkilöauton matkustajien määrä väheni tammi-helmikuussa lähes puoleen viime vuoden vastaavasta ajasta.

– Jalankulkijoita menehtyi liikenteessä alkuvuonna vain yksi, mikä on aiempien vuosien vastaavia ajankohtia huomattavasti vähemmän. Henkilöauton matkustajana loukkaantuneita oli alkuvuonna 81, mikä on noin 53 prosenttia viime vuoden tammi-helmikuuta vähemmän, poliisin tietoanalyytikko Mika Sutela sanoo tiedotteessa.

Liikennemäärät olivat tammi-helmikuussa noin viidenneksen pienemmät kuin viime vuonna, ilmenee Väyläviraston liikenteen automaattisista mittauspisteistä keräämän tiedon perusteella.

Poliisi katsookin, että liikenneturvallisuus on parantunut paitsi poliisin lisääntyneen liikennevalvonnan, myös liikenteen vähenemisen sekä verrattain talvisten olosuhteiden ansiosta.

Poliisi lisäsi alkuvuonna tieliikenteen valvontaa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallion mukaan noin kuusi prosenttia.

Vastaavasti automaattiseen nopeusvalvontaan käytetyt työtunnit vähenivät viitisen prosenttia.

Ilmatieteen laitoksen mukaan esimerkiksi Helsingissä, Jyväskylässä ja Rovaniemellä helmikuun keskilämpötila oli noin viidestä yhdeksään astetta matalampi kuin viime vuonna.

– Keliolosuhteet myös liikenteessä ovatkin nyt menneinä kuukausina olleet viime vuotta paljon talvisemmat ja ajoittain myös haasteellisemmat. Tämä vaikuttanee myös liikennemääriin ja ajonopeuksiin sekä myös loukkaantumisten vakavuuteen, Kallio toteaa.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut