Nuorten bändien livestriimi-illat jatkuvat Tampereella – Stage 13 on matalan kynnyksen näytön paikka

Guilty Pleasure on esiintynyt Stagella. Milka Uusitalo

Teemu Nurmi

Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden tuottamat Stage 13 -livestriimi tuo jälleen 9. huhtikuuta kahden nuoren bändin keikan Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalon 13:n Stagelta suoraan kotisohvalle.

Maksuttomia keikkoja pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Nuorten Tampereen YouTube-kanavalla.

Stage 13 -tapahtumaillat alkoivat syksyllä 2012, jolloin Monitoimitalo 13 aloitti toimintansa. Silloin tapahtumat olivat livetapahtumia Monitoimitalon Stagella. Sisältö saattoi olla monipuolisesti mitä tahansa, ei siis pelkästään musiikkia.

Vuonna 2014 konsepti muutettiin Musta Laatikko -bändi-illoiksi, jolloin Monitoimitalon Stagella esiintyi bändejä laidasta laitaan muualtakin kuin Tampereelta.

Vuonna 2019 konsepti muutettiin takaisin Stage 13 -tapahtumaillaksi ja koronakeväänä 2020 Karanteenistage13:ksi, jolloin Monitoimitalon Stagelta striimattiin kaksi iltaa viikossa monipuolista kulttuurisisältöä nuorille (esim. tanssia, dj-tutoriaaleja). Syksystä 2020 asti Stage 13 iltoja on tehty yksinomaan livestriimeinä.

Stage 13 -livestriimien lisäksi nykyisestä Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:sta striimataan myös paljon muuta sisältöä.

– Livestriimien tekniikasta vastaavat myös nuoret, sillä kuvan ja äänen taitavasti toteuttavat Pajaston AV-pajan työkokeilijat ohjaajien johdolla. Nuorisotyöllisestä näkökulmasta on erittäin upeaa, että livestriimeissämme nuoret ovat paitsi esiintymässä, myös tekniikan puolella, nuoriso-ohjaaja Milka Uusitalo Tampereen kaupungin nuorisopalveluista iloitsee.

Stage 13:n tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen mahdollisuus esiintymiseen sellaisille esiintyjille, joilla on ainakin jonkin verran omaa materiaalia.

– Stage 13 -livestriimin sisältö voi edelleen olla myös muuta kuin musiikkia, joten erilaiset nuorten esitykset ovat tervetulleita striimeihin, Milka Uusitalo kertoo.

Bändit ja muut esiintyjät voivat hakea mukaan lähettämällä lyhyen kuvauksen ja mahdollisen musiikkinäytteen sähköpostilla osoitteeseen milka.uusitalo@tampere.fi.

Perjantaina 9.4. kello 18 Stagelle nousevat rockbändit Luminous Mind ja Ikitie.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut