Väliaikainen Aleksanterinkadun kiertoreitti poistuu käytöstä – Näin bussien reitit muuttuvat ja uusia pysäkkejä otetaan käyttöön pääsiäisenä

Hatanpään valtatien autoliikenne palautuu jälleen kaksisuuntaiseksi Hämeenkadun ja Suvantokadun välillä 1. huhtikuuta.

Bussiliikenne Hämeenkadulta etelään linja-autoaseman suuntaan palaa Hatanpään valtatielle pääsiäisenä 5. huhtikuuta. Samalla bussien kiertoreitti Aleksanterinkadun kautta jää pois käytöstä.

Liikennejärjestelyjä valmistellaan työmaa-alueiden sisäpuolella ja uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön torstaiaamuna 1. huhtikuuta.

Tällöin taksit ja huoltoajoneuvot voivat jälleen kääntyä Hämeenkadulta Hatanpään valtatielle. Bussiliikenne muuttuu pääsiäismaanantaina 5 huhtikuuta., kun bussit alkavat jälleen liikennöidä Hämeenkadulta Hatanpään valtatietä myös etelän suuntaan.

Raitiotietöiden vuoksi bussiliikenne etelään on ollut kiertoreitillä Aleksanterinkadun kautta viime vuoden tammikuusta lähtien.

Bussipysäkit Hatanpään valtatietä etelän suuntaan mentäessä sijaitsevat Koskipuistossa ja Ratinan edustalla. Ratinan edustalta bussipysäkki siirretään lopulliselle paikalleen linja-autoaseman kohdalle kesäkuun alussa. Hatanpään valtatietä Hämeenkadun suuntaan ajettaessa bussipysäkit sijaitsevat Poliisitalon kohdalla sekä Koskipuistossa .

Poliisitalon edustalta pysäkki siirtyy lopulliselle paikalleen Sorin aukion raitiopysäkin kohdalle elokuussa raitioliikenteen alkaessa. Aleksanterinkadun kiertoreitin bussipysäkki jää pois käytöstä 5. huhtikuuta ja kohdalle tullaan palauttamaan pysäköintiruutuja. Myös bussiliikenne Suvantokadulla päättyy 5. huhtikuuta ja alkaa uudelleen jälleen elokuussa raitioliikenteen ja uuden bussilinjaston käynnistyessä.

Bussiliikenteen kiertoreitin päättyessä Aleksanterinkadun ja Hämeenkadun liittymässä aloitetaan liikennevalotyöt. Liittymässä asennetaan muun muassa liikennevalojen perustuksia ja risteys muokataan myös muilta osin ennalleen. Liittymäalueen kiveykset rakennetaan kevään ja alkukesän aikana valmiiksi.

Jalankulku Hatanpään valtatiellä Verkatehtaankadun ja Suvantokadun välillä siirtyy nykyiseltä rata-alueelta kadun länsipuolelle, lähemmäs Koskikeskuksen kiinteistöä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden on syytä huomioida katua ylittäessä, että liikenne Hatanpään valtatiellä on 1. huhtikuuta alkaen jälleen kaksisuuntaista. Raitiotietöiden aikana pyöräilyreittinä Verkatehtaankadun ja Suvantokadun välillä toimii kadun itäreuna, jossa on myös jalankulkuväylä.

Bussiliikenteen palattua takaisin Hatanpään valtatielle aloitetaan Suvantokadulla vesihuoltotyöt ja niihin liittyvien liikennejärjestelyjen muutokset heti pääsiäisen jälkeen. Raitiotieallianssi uusii hulevesi-, jätevesi- ja vesilinjastoja Suvantokadulla Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun välillä. Tampereen Infra tekee osuutta Tuomiokirkonkadun ja Rautatienkadun välillä.

Vesihuoltotöiden vuoksi Suvantokatu suljetaan autoliikenteeltä Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun väliltä arviolta viikolla 15 eli 12.4. alkavan viikon aikana.den kesto on arviolta kesäkuun alkuun.

Hatanpään valtatien kaikki raitiotietyöt valmistuvat etuajassa, ja liikenne koko osalla 1 voidaan aloittaa 9. elokuuta. Alkuperäisen aikataulun mukaan raitiotietöiden Hatanpään osuudella piti valmistua vasta tämän vuoden loppuun mennessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut