Pirkkalalainen pitopalvelu ja Michelin-kokki Sasu Laukkonen yhdistivät voimansa – tarkoituksena on pitää kokit töissä ja tuoda "auringonpaistetta Teamsin keskelle"

Naapurit: Edes "perselleen mennyt" riisinkeitto ei vienyt iloa yhteistyöstä.

4Cateringin yrittäjä Mikko Törrö (vas.) ja keittiömestari Sasu Laukkonen ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tuloksena Pirkkalassa tehdään nyt sushia. Riina Haapala

Riina Haapala

Viime elokuussa Pirkkalaan muuttanut pitopalvelu 4Catering ja keittiömestari Sasu Laukkonen ovat aloittaneet yhteistyön.

Yhteistyön ensimmäisenä tuloksena on jo lanseerattu mallasleipäboksi ja seuraava lanseeraus ovat sushiboksit.

Viime keväänä koronan ensimmäisen aallon aikaan Laukkonen muutti Helsingissä sijaitsevan Oran fine dining -ravintolasta ”sushitehtaaksi”.

– Se lähti hyvällä tavalla käsistä. Teimme parhaimmillaan 250 boksia sushia päivässä, Laukkonen kertoo.

– Heitin Mikolle, että jos olen muutenkin tulossa tänne, niin jos tehtäisiin susheja, jos tuon välineitä.

Laukkonen ja 4Cateringin yrittäjä Mikko Törrö ovat ystäviä jo vuosien takaa.

Pääasia, että jengille saadaan työtunteja.

– Olemme matkustaneet yhdessä ja käyneet ravintoloissa ja tehneet dinnereitä yhdessä, Laukkonen kertoo.

– Meillä on aika pitkä historia, heitetty puolin ja toisin ideoita. Koitetaan miettiä asioita, joita pystytään tekemään, Törrö sanoo.

Laukkosen mukaan nyt on hedelmällinen hetki yhteistyölle. Laukkonen on vapaalla maanantait ja tiistait ja tekee loppuviikot bentobokseja Orassa.

Niinpä Japanista ja japanilaisesta ruoasta innostunut ja siihen perehtynyt Laukkonen on opettanut 4Cateringin työntekijöitä sushin saloihin.

– Ihmiset tarvitsevat auringonpaistetta Teamsin keskelle.

Tarkoituksena on, että perusasioiden jälkeen 4Cateringin työntekijät voivat itse jatkaa kehittelyä. Laukkonen toi mukanaan Pirkkalaan muun muassa 50 kiloa sushiriisiä.

– Nyt ollaan keitetty riisiä. Se meni heti perseelleen, mikä on hyvä asia, koska prosessi saadaan kunnolla opeteltua ja riisistä täydellistä, Laukkonen sanoo.

Toinen yhteistyön tulos on mallasleipäboksi, joka on rakennettu Laukkosen mallasleivän ympärille. Jos leipä on usein sivuosassa, nyt siitä on tehty päätähti ja sille on kehitetty lisukkeita kalasta, kasviksista ja lihasta.

– Meillä on isommalla leipomolla testit menossa, että jos saataisiin vaalea mallasleipä kesällä kauppoihin, Laukkonen kertoo.

4Cateringin verkkokaupassa se on kuitenkin jo myynnissä. Erilaisia herkkukasseja on myyty nyt vuoden päivät ja toimintaa varten on avattu uusi verkkokauppa.

– Aikaisemmin pystyi tilaamaan lomakkeella, mutta halusimme sitä simppelimmäksi, Törrö kertoo.

Törrö kertoo, että kasseja myymällä ei saada takaisin menetettyä liikevaihtoa, mutta se auttaa ja tuo työtunteja.

– Pääasia, että jengille saadaan työtunteja, ettei tarvitse peukaloita pyöritellä.

Tällä hetkellä kasseja menee 50–150 viikossa.

4Cateringissa jännitetään kuitenkin jo kesää.

– Eihän tällä hetkellä mitään tilaisuuksia ole. Jännittää tuo kesä, kun ei anneta mitään infoa. Kohta tulee se, että ihmiset alkavat siirtää häitä ja tapahtumia.

Hän arvioi, että vaikka jonkinlaiseen normaaliin palattaisiin, korona-ajan innovaatiot saavat jatkoa.

– Jonkinlaista jatkumoa me tälle tehdään ja hyödynnetään verkkokauppaa. Hölmöähän se olisi lopettaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut