Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi: Yläkoulujen tilat pidettävä suljettuina Pirkanmaalla pääsiäisen yli

Yläkoulujen tilojen sulkua tulee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kunnissa ja Punkalaitumella jatkaa 5. huhtikuuta asti, määrää Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Yläkoulujen tilat ovat olleet suljettuina 8. maaliskuuta alkaen.

Päätös oppilaitosten tilojen sulkemiseksi on tehty tartuntatautilain pykälän 58 perusteella. Päätös koskee vain vuosiluokkien 7–9 opetusta. Tiloja voidaan kuitenkin käyttää erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetukseen.

Aluehallintovirasto päätti jatkaa yläkoulujen tilojen sulkemista, koska Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alue on edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan tartuntojen määrät ovat lisääntyneet 13–19-vuotiaiden ryhmässä. Etäopetuksen jatkamisella halutaan rajoittaa tämän ikäryhmän kontakteja. Tilojen sulkemisella pyritään myös turvaamaan samoja koulutiloja käyttävien abiturienttien ylioppilaskirjoitukset, jotka saadaan päätökseen ennen pääsiäistä.

Koronanyrkiltä suositus: yläkoulujen ja toisen asteen etäopetus pitenee – "Meillä on vahva kokemus siitä, että maskeilla on voitu ehkäistä jatkotartuntoja"

Pirkanmaalla 46 uutta koronatartuntaa – "Sairaalahoitoa tarvitsevia koronapotilaita on nyt yhä enemmän myös Pirkanmaalla"

Maahantulorajoituksista huolimatta Suomen rajan yli tulee edelleen 10 000 ihmistä viikossa pelkästään Virosta

Lukijaraati: Vain harva kieltäytyy koronarokotteesta – Joka kolmas ei näe väliä, minkä valmistajan rokotteen saa