Valtuustoaloite: Sako- ja umpikaivolietteen kuljetusjärjestelmät on arvioitava

Kaupunginvaltuutettu Aarne Raevaara (ps.) on jättänyt valtuustoaloitteen sako- ja umpikaivolietteen kuljetusjärjestelmien arvioimiseksi. Kyseessä on samalla vanhan aloitteen uudelleenlämmitys.

– Vastaavaa aloitetta käsiteltäessä Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi elokuussa 2018 yksimielisesti ponnen omistajaohjauksen keinojen käyttämisestä niin, että kilpailutuksia järjestettäisiin riittävin pieninä aluekokonaisuuksina ja muutenkin senkaltaisilla ehdoilla, että paikallisilla yrittäjillä olisi tosiasiallisia mahdollisuuksia menestyä tarjouskilpailutuksessa. Koska näin ei ole tapahtunut, uudistin aloitteen, Raevaara taustoittaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa vuosina 2013 ja 2015 arvioidun sopimusperusteisen kiinteistöhaltijan järjestämän kuljetuksen lisäksi ei ole tarkasteltu kunnan eli käytännössä jätehuoltoyhtiön järjestämää kuljetusta.

– On jäänyt arvioimatta kummankin jätteenkuljetustavan hyödyt ja haitat sekä se, kumpi niistä täyttää paremmin jätelain laatuvaatimukset.

– Toisin kuin päätöstä tehtäessä väitettiin, kilpailun katoaminen ei suinkaan ole alentanut hintoja. Päinvastoin. Mahdollisuus vaihtaa kuljetusyrittäjää eli kilpailu takasi aiemmin palvelun laadun ja kohtuullisen hinnan. Jätehuoltoyhtiön keskitetty kilpailutus vähentää tarjontaa alueella, jolloin kattavuus ja luotettavuus kärsivät, Raevaara perustelee.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut