Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sepänkadun sillan purkamisen valmistelu alkaa – Junaradan päälle rakennetaan suojakatos

Sepänkadulla aloitetaan tänä sunnuntaina eli 28. maaliskuuta sillan purkua valmistelevat työt rautatiealueella.

Töitä tehdään pääsääntöisesti öisin, jolloin junaliikenteen lomaan on helpompi sovittaa työaikoja. Yötöitä tehdään myös viikonloppujen molemmin puolin. Töistä aiheutuu melua lähiympäristöön.

Työt eivät tässä vaiheessa vaikuta nykyisiin kulkureitteihin Sepänkadulla eivätkä Pirkankadulla. Seuraavat liikennejärjestelyt tehdään toukokuun alussa, kun liikenne Sepänkadun sillan kautta katkaistaan.

Sepänkadun sillan alapuolelle rakennetaan suojakatos, jonka alla junaliikenne pääsee kulkemaan samaan aikaan kun vanha silta puretaan ja uusi silta rakennetaan tilalle.

Suojakatosta rakennetaan turvallisuussyiden vuoksi pääsääntöisesti arkiöinä, koska tällöin junaliikenteen lomaan on mahdollista sovitella työaikoja. Työvaiheina on muun muassa porapaalutusta ja pontitustöitä, koska suojakatoksen ja uuden sillan perustuksia sekä tukiseiniä tehdään radan pinnan alapuolelle. Paalutus- ja pontitustöistä aiheutuu melua lähiympäristöön.

Sepänkadun raitiotietöitä jatketaan myöhemmin keväällä siten, että Sepänkadun sillan kautta kulkeva liikenne katkaistaan toukokuun alkupuolella. Silloin aloitetaan nykyisen sillan purkutyöt ja uuden sillan rakentaminen.

Sepänkadun nykyinen silta korvataan uudella, entistä leveämmällä sillalla, joka mitoitetaan sekaliikenteelle (raitiotieliikenne, autoliikenne, jalankulku ja pyöräily). Sepänkadun silta levenee enimmillään yli 40-metriseksi, kun sillan nykyinen leveys on reilut 15 metriä. Siltatyöt kestävät tämän vuoden toukokuulta loppukesään 2022 asti.