Aamulehteä kustantavan Sanoman yt:t päättyivät: irtisanomisia ja muutoksia lehtien ilmestymisiin – Pääluottamushenkilö: Olen pahoillani siitä, että...

Aamulehden toimitus sijaitsee Finlaysonin alueella. Arkisto

Teemu Nurmi

Tampereella Aamulehteä kustantavan Sanoman alueellisten uutistoimintojen yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona siten, että Pirkanmaan ja Satakunnan toimituksista irtisanottiin 12 työntekijää. Sen lisäksi 9 otti vastaan korvaavan työn ja 3 jää omasta aloitteestaan eläkkeelle.

Paikallismedian painettujen lehtien ilmestymispäiviin ja -tiheyteen tulee muutoksia 3. toukokuuta lähtien. Muun muassa Nokian Uutiset kertoo verkkosivuillaan muutoksista.

Alun perin yt-neuvottelujen arvioitiin johtavan enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen muuttumiseen.

– Olen pahoillani siitä, että irtisanomisia tuli, mutta hyvä asia on se, että työnantaja tuli neuvotteluissa vastaan. Lopputulos on parempi kuin miltä alkulähtökohta vaikutti, Sanoman aluemedioiden pääluottamushenkilö Sari Sainio kommentoi.

Aamulehti ja Pirkanmaan paikallismediat muodostavat nyt yhteisen digitaalisen toimituksen, joka Sanoman yt-tiedotteen mukaan kiihdyttää maksullisen verkkojournalismin kasvua.

– Yhteistyöllä nostamme yhä enemmän esiin paikallisesti merkittäviä ilmiöitä, yrityksiä ja ihmisiä, Pirkanmaan kokonaisuutta johtava Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu perustelee tiedotteessa.

Sanoman brändit Pirkanmaalla ja sen liepeillä ovat Aamulehden ja Nokian Uutisten lisäksi Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat, Jämsän Seutu ja Vekkari, KMV-lehti (Kuorevesi, Mänttä ja Vilppula) sekä Suur-Keuruu.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut