Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoaloite: Lyhennetty työaika kokeiluun Tampereella

Kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd.) on tehnyt valtuustoaloitteen siitä, että lyhennettyä työaikaa voisi kokeilla Tampereen kaupungin toimintayksiköissä.

– Työajan lyhentämisen erilaiset vaikutukset eri toimialoilla ja yksiköissä tulee selvittää osana kokeilua. Kokeilu tulee suunnitella yhdessä henkilöstöosaston, työntekijöiden ja henkilöstöjärjestöjen kanssa. Kokeilun on oltava riittävän pitkä ja laaja, jotta saadaan riittävästi informaatiota ja kokemuksia lyhyemmän työajan vaikutuksista. Kokeilu tulisi toteuttaa mielellään useassa yksikössä, jotta kokemuksia tulisi riittävästi työajan lyhentämisestä ja sen vaikutuksista. Sen olisi hyvä koskea kaikkia yksikön työntekijöitä, Dündar-Järvinen perustelee aloitteessaan.

Valtuutettu nostaa asiassa esille myös työelämätutkija Timo Anttilan väitöstutkimuksen.

– Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen parani. Lisäksi kuntien asiakkaat olivat tyytyväisiä niissä kokeiluissa, joissa palveluaikoja lisättiin. Lyhyempi työaika voi nostaa työn tuottavuutta paremman työhyvinvoinnin kautta, hän perustelee.