Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tämä varma kevään merkki? – Sähköpotkulaudat palasivat Tampereen kaduille

Sähköpotkulautayhtiö Voi toi laudat takaisin liikenteeseen maanantaina ja jo kahtena ensimmäisenä päivänä ajoja kertyi Tampereella liki tuhat.

Voin operatiivisesta toiminnasta Suomessa vastaava Reetta Alastalo ennakoikin ajomäärien kasvua vuonna 2021, sillä yhä useampi tamperelainen näyttää valitsevan sähköpotkulaudan auton tai joukkoliikenteen sijaan.

– Syksy oli meille ennätyksellisen hyvä, ja saimme esimerkiksi 30 prosenttia aiempaa enemmän naiskäyttäjiä ja myös ikäjakauma on entistä monipuolisempi, Voin operatiivisesta toiminnasta vastaava Reetta Alastalo kertoo tiedotteessa.

Voi kokeilee Tampereella ensimmäistä kertaa Suomessa sähkökäyttöistä pakettiautoa, jota yhtiö hyödyntää sähköpotkulautojen huollossa ja keräämisessä.

Voilla seurataan nyt erityisen tarkasti säätä, ja jos tieolosuhteet muuttuvat liukkaiksi, voidaan laudat poistaa käytöstä nopeasti.

– Meillä on joka kaupungissa, myös Tampereella oma tiimi, joka valvoo jatkuvasti olosuhteita. Laudat voidaan tarvittaessa etäohjauksen avulla poistaa käytöstä vaikka aamun ajaksi ja ottaa sitten taas takaisin käyttöön iltapäivällä uudelleen sään niin salliessa, Alastalo toteaa.

Voi on toiminut Tampereella vuodesta 2019 alkaen.