Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jukka Rautakorpi päästi kaksi koronaan sairastunutta urheilijaa Hakametsän harjoitushalliin – Tiedote: Toimitusjohtaja tai seuran hallitus ei tiennyt Rautakorven ratkaisusta

Tampereen Tapparan ratkaisu harjoituttaa kahta koronaan sairastunutta A-junioria Hakametsän kolmoshallissa kuumensi tunteita tiistaina. Seurauksena kaupunki päätti sulkea koko hallin käytöltä, ja harjoitushallia odottaa nyt desinfiointi.

Seura on julkaissut asiasta tiedotteen verkkosivuillaan, jossa kertoo näkemyksensä asiasta. Tiedotteen on allekirjoittanut toimitusjohtaja Mika Aro. Ratkaisu harjoituttamisesta laitetaan urheilujohtaja Jukka Rautakorven harteille.

Rautakorpi itse otti päätöksestä vastuun jo aiemmin tiistaina.

– Maanantaina tehtiin paha virhe, kun kahdelle U20-joukkueen oireettomalle koronapositiiviselle pelaajalle oli annettu mahdollisuus käydä luistelemassa tyhjässä hallissa. Urheilujohto oli tutkinut asiaa ja katsonut, että turvallisin tapa harjoitella jollain tavalla olisi tyhjän harjoitushallin käyttö. Paikalla oli kaksi pelaajaa luistelemassa, yksi pelaaja kummassakin päässä, ilman valmennusta. Myöskään pukukoppeja ei käytetty, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedote siirtää asiassa vastuun Rautakorvelle. Toimitusjohtaja ei tiennyt Rautakorven ratkaisusta, ei myöskään seuran hallitus.

– Tapparan toimitusjohtaja tai hallitus ei ole ollut tietoinen näistä harjoituksista. Toimitusjohtaja kuitenkin aina viime kädessä kantaa vastuun yrityksen teoista.

– Virheitä tapahtuu, mutta tästä virheestä meidän tulee erityisesti ottaa oppia.