Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taikahuilu palaa Tampereen Oopperaan – päärooleissa Veljeni vartijasta tutut laulajat

Tampereen Oopperassa nähdään vuonna 2022 klassikkoteos: Mozartin Taikahuilu. Vuonna 2011 ensi-iltansa Tampere-talossa saanut ooppera tehdään nyt uudella roolituksella.

Sopraano Tuuli Takala laulaa Taikahuilun Paminan ja tenori Tuomas Katajala Taminon roolin. Taikahuilun Papagenon roolin tulkitsee baritoni Arttu Kataja. Oopperan ohjaa vuoden 2011 Taikahuilun ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Takala, Katajala ja Parkkinen ovat viimeksi tehneet yhteistyötä Tampereen Oopperan Veljeni Vartija -oopperassa (2018). Teos kertoi vuoden 1918 tapahtumista. Pääparina nähtiin tuolloinkin Takala ja Katajala ja ohjaajana Parkkinen.

– Tuuli Takala ja Tuomas Katajala ovat sukupolvensa lahjakkaimpia laulajia, suomalaisia maailmantähtiä. Viimeksi teimme verevää draamaa sisällissodasta, nyt vuorossa on monta astetta iloisempi teos, sanoo Tuomas Parkkinen tiedotteessa.

Taikahuilun vuoden 2022 ohjauksessa on mukana myös yllätyksiä.

– Olemme päivittäneet teosta. Myös uudet solistit tuovat ohjaukseen tuoretta rytmiä ja vauhtia. Jo vuonna 2011 näyttämöllä nähtiin kimalletta, show-elementtejä ja hämmästyttäviä taikatemppuja, Parkkinen sanoo tiedotteessa.

Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Risto Joost, joka johtaa ensimmäisen oopperateoksensa Tampereella. Tampereen Oopperan kuoron valmennuksesta vastaa Heikki Liimola. Lisäksi tuotantoon etsitään laulavia nuoria esiintyjiä teoksen lapsitehtäviin. Haku käynnistyy ensi syksynä.

Vuoden 2011 Taikahuilu on yksi Tampereen oopperan menestyneimmistä tuotannoista.

– Tämä Taikahuilu on jäänyt monelle yleisöstämme mieleen yhtenä Tampereen Oopperan lähihistorian värikkäimpänä ja vahvimpana tuotantona. Meille on tärkeää, että saamme tarjota korona-ajasta kärsineelle ja kulttuurin pariin kaivanneelle yleisölle superteoksen, jossa yhdistyvät sadun taika, huippusolistit ja upea taiteellinen dream team, kertoo Tampereen Oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen tiedotteessa.

Vuoden 2011 tuotannosta tähän päivitettyyn tuotantoon palaaduo, ”kaksi pappia”, Esko Roine ja Heikki Kinnunen. Koko muu roolitus julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Teoksen lavastuksen Kati Lukan suunnitelmien pohjalta uusii Tinde Lappalainen. Pukusuunnittelu on Tarja Simosen ja sen uudelleen kokoaa Elina Vättö. Teoksen valosuunnittelusta vastaa Ville Syrjä.