Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmenkympin nopeusrajoitus käyttöön Härmälän, Multisillan, Peltolammin ja Rantaperkiön asuinalueilla – tavoitteena parantaa liikenneturvallisuutta

Härmälän, Multisillan, Peltolammin ja Rantaperkiön asuinalueiden aluenopeusrajoitusta lasketaan. Tampereen yhdyskuntalautakunta hyväksyi nopeusrajoitusjärjestelmän muutoksen ja siihen liittyvät toimenpiteet tiistaina.

Yleisperiaate nopeuksien laskemisesta on hyväksytty 2016, ja uusia alueita on otettu mukaan tarkempien asuinaluekohtaisten suunnitelmien ja asukaspalautteen perusteella. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen.

Nykyinen aluenopeusrajoitus 40 kilometriä tunnissa muuttuu pääosin 30 kilometriin tunnissa.

Suunnitelmaa esiteltiin kaupungin internet-sivuilla, jossa oli katsottavissa videoesitys kahden viikon ajan. Suunnitelmasta sai halutessaan antaa palautetta, ohjeet palautteen antamiseen oli videoesittelyn yhteydessä. Palautteita tuli kuusi, joista kaksi koski Härmälän, kaksi Rantaperkiön, yksi Hatanpään ja yksi Peltolammin aluetta.

Suunnitelmaehdotuksesta oli lisäksi mahdollisuus antaa palautetta sähköisessä karttakyselyssä palautetta. Kyselyyn vastasi 147 vastaajaa. Vastaajista miehiä oli 54 prosenttia ja naisia 45 prosenttia. Kaikista vastaajista noin puolet (54 prosenttia) vastusti aluerajoituksen laskemista 30 kilometriin tunnissa nykyisen 40 kilometrin tunnissa rajoituksen sijaan. Matalampaan rajoitukseen positiivisimmin suhtautuivat 35-49-vuotiaat. Suunnittelualueella asuvista vastaajista 58 prosenttia piti 30 kilometriä tunnissa aluerajoitusta parempana kuin aluerajoitusta 40 kilometria tunnissa.

Uusi aluenopeusrajoitus on tullut jo voimaan suuressa osassa Tamperetta. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.