Koronanyrkiltä suositus: yläkoulujen ja toisen asteen etäopetus pitenee – "Meillä on vahva kokemus siitä, että maskeilla on voitu ehkäistä jatkotartuntoja"

Kuvituskuva Lumikki Haaja
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Yläkoulujen ja toisen asteen etäopetusta suositellaan jatkettavaksi Pirkanmaalla pääsiäisen yli, linjaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä.

Asiasta tiedotti Tays nettisivuillaan tiistaina iltapäivällä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronan leviämisvaiheessa, joten koronanyrkki suosittelee jatkamaan yläkoulujen ja toisen asteen etäopetusta 5. huhtikuuta asti.

Koronan ilmaantuvuus kahden edeltävän viikon ajalta on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 104 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten osuus Fimlabissa testatuista on 2,7 prosenttia. Sairaalahoidon tarve on kasvanut viime päivinä myös Pirkanmaalla.

Pandemiaohjausryhmä ehdottaa koulujen tilojen sulkua aluehallintovirastolle 5. huhtikuuta asti asti ja kuuden henkilön kokoontumisrajoituksen jatkamista 18. huhtikuuta asti.

Myös yksityistilaisuuksiin suositellaan edelleen kuuden henkilön rajoitusta. Aikuisten liikuntaharrastukset sisätiloissa on suositeltu pidettäväksi tauolla toistaiseksi. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan pidettäväksi suljettuna sisätiloissa 18.4.2021 asti.

– Korostamme vastuullista toimintaa, kohtaamisten vähentämistä ja maskien käyttöä. Meillä on vahva kokemus siitä, että maskeilla on voitu ehkäistä jatkotartuntoja, toteaa ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysin tiedotteessa.

Pandemiaohjausryhmän mukaan etäopetuksella ei voida merkittävästi vaikuttaa koronatartuntojen määrään. Viimeksi kuluneiden kolmen viikon aikana alle 20-vuotiaat ovat olleet lähteenä viidesosassa tartunnoista. 20–59 -vuotiaat ovat lähteenä 80 prosentissa tartunnoista. Yli 60-vuotiaat ovat olleet harvoin ja yli 80-vuotiaat eivät juuri koskaan tartunnan lähteenä kolmen viikon tarkastelujakson aikana.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut