Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Olen viettänyt yksinkertaista elämää, kävellyt Aurajoen rantaa molemmin puolin" – Turun kuningas tulee Tampereelta, Raimo Helminen on luotsannut TPS:n hurjaan kevätlentoon

Tamperelainen kiekkolegenda Raimo Helminen on tällä hetkellä eittämättä vahvin ehdokas vuoden valmentajaksi jääkiekon Liigassa. Kaikista maailman paikoista ”Raipe” tekee valmentajauransa kovinta tulosta Turussa.

Harva uskoi Helmisen johtaman TPS:n menestysmahdollisuuksiin, mutta etenkin upea kevät on siivittänyt viime vuosina rämpineen seuran sarjan kärkikahinoihin.

– Ei tässä mitään ihmeellistä ole keksitty. Harjoittelimme syksyllä kovaa ja laadukkaasti ja kun otteluiden ruuhka-aika alkoi, kevensimme treenaamista, Helminen sanoo.

– Meillä on joukkueessa paljon TPS:n omia nuoria pelaajia, jotka treenasivat hyvin viime kesän pienharjoitteluryhmissä. Nuoret ovat kehittyneet paljon ja vaikka heidän pelaamisessaan ollut vuoristoratavaiheita, olemme selvinneet niistä kohtuullisen hyvin, hän jatkaa.

Ilves-ikoni Helminen on pelannut jättiyleisöjen edessä niin sarjapeleissä kuin maajoukkueotteluissakin, mutta joulukuusta asti mies on luotsannut Turun Palloseuraa halleissa, joissa ei nuijahuudot raikaa.

– Sitä ennen halleihin sai ottaa 2000-3000 katsojaa, mikä tuntui kuitenkin ihan hyvän kokoiselta määrältä kiekkopelin yleisöksi. Kun hallit tyhjennettiin totaalisesti, oli otteluissa aika omituinen olo, mutta nyt asia tuntuu jo normaalilta. Olemme tottuneet siihen, Helminen toteaa.

Olen viettänyt yksinkertaista elämää. Kävellyt Aurajoen rantaa molemmin puolin.

Liiga muutti pistelaskusysteeminkin pistekeskiarvoon perustuvaksi, mikä näyttää tekevän sen, että karanteenissa oleva HIFK pysyy TPS:n edellä kakkosena vaikka Helmisen ryhmällä on jo nyt viisi pistettä helsinkiläisiä enemmän.

– Ei sille mitään voi. Jotain oli keksittävä ja pistekeskiarvo oli pakkovaihtoehto, kun Liiga haluaa tehdä kaikkensa, jotta sarja saadaan pelattua loppuun. Toivottavasti mestari selviää nimen omaan pelaamalla, Raimo Helminen muistuttaa.

Helminen kertoo viihtyneensä mainiosti Turussa.

– Onhan Turku kaunis kaupunki. Elämä kun ei ole nyt ihan normaalilla raiteella niin ei voi oikein mennä minnekään tai tehdä mitään. Olen viettänyt yksinkertaista elämää. Kävellyt Aurajoen rantaa molemmin puolin, ollut Turun kodissa ja hallilla.

Raipella on TPS:n kanssa vain kuluvan kauden kattava sopimus ja huhut kertovat, että Jussi Ahokas on Palloseuran ensi kauden päävalmentaja vaikka Helminen veisi turkulaiset mestariksi.

Raipella ei ole työpaikkaa kiekkokaudeksi 2021-22.

– Ei ole puhelin soinut. Puhelin on ollut hiljainen, aivan liian hiljainen, Raimo Helminen harmittelee.