Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Puita, pöytäryhmiä, istuintasoja, tukimuuri... – Sammonaukio menee uusiksi

Tampereen keskustassa aloitetaan Sammonaukion rakennustyöt keskiviikkona 24.3.2021. Työmaa-alue Sampolan edustalla aidataan. Kävely- ja pyörätiet Sammonkadun ja Kalevan puistotien varrella ovat käytössä, mutta hieman kapeampina.

Sampolaan ja kirjastoon on kulkuyhteys Kaskitien puolelta ja myös Kaskitien pysäköintialue on käytössä. Parkkialueen läpi kulkee työmaa-ajoa.

Työt aloitetaan kaivuutöillä, muurien pohjatöillä ja piha-alueen massanvaihdolla. Työaika on pääsääntöisesti 7–16. Työt pyritään saamaan valmiiksi syksyllä 2021.

Urakassa uudistetaan Sammonaukio ja Sampolan piha, jotka muodostavat kiinteän kokonaisuuden, sekä selkeytetään jalankulun ja pyöräilyn reittejä. Uudistus liittyy myös raitiotien aiheuttamiin muutoksiin liikennejärjestelyissä. Sammonaukion pintamateriaalit, rakenteet ja valaistus uusitaan. Sammonaukio rajataan matalalla tukimuurilla, jolla on istuintasoja. Aukion viheralueen nurmi uusitaan, ja sinne istutetaan myös puita. Piha-alueelle asennetaan uusia pihakalusteita kuten pöytä-penkkiryhmiä