Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereella vietetään keskiviikkona hiljainen hetki koronapandemian uhreille

Tampereen, Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun ja Oulun kaupungit osallistuvat yhdessä muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa minuutin hiljaiseen hetkeen vuosi sitten alkaneen koronapandemian uhrien muistoksi.

Yhteistä muistohetkeä vietetään keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 13 Suomen aikaa. Aloite hiljaiseen hetkeen on tullut Eurocities -kaupunkiverkostolta, jonka jäseniä kaupungit ovat.

Suomessa Covid-19-tautiin on menehtynyt tähän mennessä 822 henkilöä ja Euroopassa kuolonuhreja on yhteensä lähes 900 000. Pandemia on vaikuttanut lähes kaikkien elämään ja meillä on monta syytä antaa tunnustusta toisillemme ja itsellemme kuluneesta vuodesta

– Hiljaisen hetken ajaksi keskeytetään askareet minuutiksi surraksemme menehtyneitä, kunnioittaaksemme pandemian seurauksista kärsiviä ja miettiäksemme omaa tilannettamme. Toivottavasti myös työpaikoilla voidaan huomioida hiljainen hetki mahdollisuuksien mukaan, sanoo pormestari Lauri Lyly.

Hiljaiseen hetkeen kukin osallistuu omissa oloissaan tai seuraamalla Eurocitiesin lähettämää livestriimiä.

Eurocities on 198 eurooppalaisen kaupungin verkosto 38 maasta, ja se edustaa 130 miljoonaa ihmistä.