Tampereella vietetään keskiviikkona hiljainen hetki koronapandemian uhreille

Sairaalapotilaiden määrä ei ole vielä lähtenyt Espoossa nousuun. Kuvituskuva. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen, Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun ja Oulun kaupungit osallistuvat yhdessä muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa minuutin hiljaiseen hetkeen vuosi sitten alkaneen koronapandemian uhrien muistoksi.

Yhteistä muistohetkeä vietetään keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 13 Suomen aikaa. Aloite hiljaiseen hetkeen on tullut Eurocities -kaupunkiverkostolta, jonka jäseniä kaupungit ovat.

Suomessa Covid-19-tautiin on menehtynyt tähän mennessä 822 henkilöä ja Euroopassa kuolonuhreja on yhteensä lähes 900 000. Pandemia on vaikuttanut lähes kaikkien elämään ja meillä on monta syytä antaa tunnustusta toisillemme ja itsellemme kuluneesta vuodesta

– Hiljaisen hetken ajaksi keskeytetään askareet minuutiksi surraksemme menehtyneitä, kunnioittaaksemme pandemian seurauksista kärsiviä ja miettiäksemme omaa tilannettamme. Toivottavasti myös työpaikoilla voidaan huomioida hiljainen hetki mahdollisuuksien mukaan, sanoo pormestari Lauri Lyly.

Hiljaiseen hetkeen kukin osallistuu omissa oloissaan tai seuraamalla Eurocitiesin lähettämää livestriimiä.

Eurocities on 198 eurooppalaisen kaupungin verkosto 38 maasta, ja se edustaa 130 miljoonaa ihmistä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut