Veikko Vallinilta valtuustoaloite: Puolen tunnin maksuton pysäköinti kaupungin keskeisimmille paikoille – "Joukkoliikenne ei ole kaikille todellinen vaihtoehto"

Kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) teki valtuustoaloitteen pysäköinnin helpottamisesta Tampereen keskustan alueella. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) on jättänyt valtuustoaloitteen, jossa esitetään että Tampere mahdollistaa puolen tunnin maksuttoman pysäköinnin kaupungin keskeisimmillä paikoilla.

– Pysäköinnin maksuttomuuden voi toteuttaa joko pysäköintikiekolla ja sitä vastaavalla liikennemerkillä tai pysäköintiautomaattien uudelleenohjelmoinnin kautta. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa automaatti vähentäisi loppusummasta ensimmäisten 30 minuutin osuuden. Kaupungin tulee selvittää parhaat sijainnit tällaisille paikoille ja tuoda esitys päätettäväksi, Vallin esittää.

Valtuutetun mukaan joukkoliikenne "ei ole kaikille edes todellinen vaihtoehto" johtuen esimerkiksi vanhuudesta tai vamman aiheuttamista kulkemisvaikeuksista.

– Autolla liikkumisen tarpeet on huomioitava jatkossakin kaupungin suunnittelussa sekä kaavoituksessa. Asiakaspysäköintiä on helpotettava.

Kommentoi

Mainos: Pirkanmaan Osuuskauppa

Kuka olet ilman titteliäsi? Ihmisten työpaikan mallit kertovat

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut