Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohu Tapparan tähtimaalivahdin ympärillä laajenee – Yle: Nyt SM-liiga epäilee, että Dominik Hrachovina on rikkonut työsopimustaan

Kohu Tapparan maalivahdin Dominik Hrachovinan ympärillä kasvaa. Yle on haastatellut jääkiekon SM-liigan hallituksen puheenjohtajaa Heikki Hiltusta, joka näkee että maalivahti on todennäköisesti rikkonut työsopimustaan sosiaaliseen mediaan laittamalla julkaisullaan.

Hrachovina julkaisi Instag ram-tilinsä tarinoissa kuvan koronavirusrajoitusten vastaisesta mielenosoituksesta. Kuvassa erottui teksti "media is the virus".

Tappara-maalivahti Dominik Hrachovinan koronapäivitykset aiheuttavat toimenpiteitä seuran sisällä – Yle: "Sanoudumme irti kaikista tällaisista mielipiteistä"

Hrachovina on kommentoinut samaa asiaa aikaisemmin. Viime syksynä maalivahti herätti paljon kritiikkiä kotimaassaan Tshekissä koronakommenteillaan. Maassa on ollut suuri koronakuolleisuus vuoden 2020 aikana.

– On todennäköistä, että Hrachovina on rikkonut sopimusta. Tietysti Tappara on voinut tehdä Hrachovinan kanssa sopimuksen, jossa on poikkeuksia. Jos kyse on Liigan ja Pelaajayhdistyksen tekemästä yleisestä pelaajasopimusta, niin se sitoo lähtökohtaisesti kaikkia pelaajia, Hiltunen kommentoi.

SM-liigan pelaajasopimuksessa sanotaan, että "pelaajan on kaikin puolin edistettävä julkisessa toiminnassaan ja esiintymisessään joukkueensa ja jääkiekon myönteistä imagoa ja vältettävä kaikkea, mikä on ristiriidassa näiden tavoitteiden kanssa".