Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaislähtöinen Teemu Virtanen voitti vuosimitalikilpailun

Mitalitaiteen Killan vuosimitalikilpailun 2021 on voittanut tamperelaislähtöisen Teemu Virtasen ehdotus Eristetty. Pieni viiden sentin korkuinen teos teki tuomaristoon suuren vaikutuksen.

30-vuotias Teemu Virtanen opiskelee maalausta ja kuvanveistoa Kankaanpään taidekoulussa. Eristetty on hänen toinen mitalinsa.

Vuosimitalikilpailu toteutettiin tällä kertaa Tampereella yhteistyössä Tampereen taidemuseon kanssa. Kisaan tuli 48 ehdotusta, mikä on selvästi enemmän kuin viime vuosina.

Kilpailun aihe oli vapaa. Korona näkyi monissa ehdotuksissa sekä suoraan että välillisesti. Toinen vakioteema kilpailuissa on jo pitkään ollut ilmastokriisi.

Vuosimitalikilpailuja on toteutettu säännöllisesti Suomen Mitalitaiteen Killan perustamisesta 1965 lähtien viime vuotta lukuun ottamatta. Kilta pyrkii edistämään mitalitaidetta toimimalla yhdyssiteenä alan toimijoiden välillä.

Vuonna 1989 Kilta ainaistalletti mitalikokoelmansa Tampereen taidemuseoon, ja yhteistyö on siitä lähtien ollut tiivistä. Tampereen taidemuseo lienee Suomessa ainoa julkinen taho, joka edelleen aktiivisesti kartuttaa taidemitalien kokoelmaa.