Katupölykevät alkoi Tampereellakin – Ensimmäinen ylitys tuli jo ja keli lupaa, että lisää tulee

Tampereella mitattiin Epilän mittausasemalla perjantaina 19. maaliskuuta ensimmäinen hengitettävien hiukkasten vuorokausiraja-arvotason ylitys tänä vuonna.

Ilmanlaatu oli maanantaina 23. maaliskuuta kello 7–8 hyvä Tampereen keskustassa Pirkankadun varrella ja Epilässä. Tälle viikolle luvattu poutasää ja kuivuvat kadut tietävät katupölyn lisääntymistä ilmassa.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) pitoisuus Epilän mittausasemalla perjantaina oli 83 µg/m3. Vuorokausiraja-arvotaso ylittyy, kun lukema on korkeampi kuin 50 µg/m3.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) pitoisuus ei ole ylittänyt vuorokausiraja-arvotasoa Pirkankadun mittausasemalla vuoden 2021 aikana.

Hengitettävien hiukkasten (PM10) vuorokausiraja-arvon numeroarvo (50 µg/m3) saa ylittyä 35 kertaa kalenterivuoden aikana kullakin mittausasemalla ennen kuin raja-arvo katsotaan ylittyneeksi.

Hiukkasten aiheuttamille terveyshaitoille herkkiä ovat lapset, vanhukset ja hengitys- ja sydäntauteja sairastavat. Korkeat hiukkaspitoisuudet aiheuttavat muun muassa nuhaa, yskää ja silmien ärtymistä, lisäävät astmakohtauksia, heikentävät keuhkojen toimintakykyä ja lisäävät hengitystulehduksia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut