Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Kyllä joskus voi vähän pelottaa..." – Se On Pakko Tehä -ryhmän hurjapäät nähdään sunnuntaina Talent Suomessa

Miltä tuntuu hypätä erilaisilta korkeuksilta veteen asetelmassa, jossa aivan viime hetkiin asti tullaan vatsa edellä kohti vettä, mutta viime hetkellä vedetään asento sellaiseksi että ensimmäisenä vedenpintaan osuvat kädet ja pää?

Siitä saa esimakua sunnuntaina Talent Suomi-ohjelmasta, jossa nähdään suurelta osin tamperelainen deathdiving-ryhmä Se On Pakko Tehä.

Ryhmän toiminnasta kertoo sen yksi jäsen, Arttu Laitinen. Laitinen on iältään 21-vuotias. Ryhmässä on neljä jäsentä, jotka kaikki ovat iältään alle 30-vuotiaita.

– Ohjelmassa nähdään tallenteena esitys, joka ollaan kuvattu aiemmin Tikkurilassa, hän kuvailee.

Ryhmä sai innostuksensa Norjasta, josta on peräisin useampikin suosittu YouTuben deathdiving-video. Heräsi ajatus, että näitähän voisi tehdä myös itse.

– Muistan miettineeni, että onpa siistiä hommaa, Laitinen kuvailee.

Deathdiving on sensorttista touhua, että alan tunnetuimmat tekijät elättävät itsensä maailmalla pelkästään sen ympärillä – kuvaan kuuluu sosiaalisen median näkyvyyttä, sponsoreita ja yhteistyökumppaneita.

– Heh, voi tosiaan olla niin kuten sanoitkin etteivät vakuutusyhtiöt yhteistyöhön lähde ensimmäisten joukossa... tällä hetkellä elämä koostuu opiskelusta, some-näkyvyydestä ja YouTubesta, mutta olisi tosiaan siistiä jos pystyisi elämään pelkästään tällä. Saisi hyppiä todella paljon, Laitinen kuvailee.

Riskit ovat lajissa suuria. Mahdollisuus inhimillisiin erehdyksiin on suuri.

– Kyllä joskus voi vähän pelottaa, se on tietysti selvä juttu, Laitinen kertoo.