Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uros Liven ensimmäinen puoli vuotta lähes täynnä: nyt odotetaan maailmantähtien kiertuepäätöksiä – "Meidän kannalta näyttää hyvältä"

Tapahtumat: Uros Liven tapahtumakalenteri on ensimmäiset puoli vuotta lähes täynnä. Nyt odotellaan päätöksiä maailmantähtien koronanjälkeisistä kiertueaikatauluista.

Tampereen uuden Uros Live -areenan tapahtumamyynti on jo nyt ylittämässä kirkkaasti vuositavoitteet.

Kun areenan vuositahdiksi kaavailtiin 120–130 tapahtumaa, ollaan ensimmäisenä vuonna menossa tällä hetkellä jo noin 150 tapahtumassa.

Luku pitää sisällään muun muassa konsertit, jääkiekko-ottelut ja muut suurtapahtumat.

– Joulukuusta kesäkuulle tapahtumakalenteri maljassa on jo koko lailla täynnä. Eipä siellä juuri tyhjiä päiviä ole, kertoo toimitusjohtaja Marko Hurme.

Areenaslangiin vakiintuneella sanalla malja Hurme tarkoittaa areenan katsomoiden ympäröimää permantotasoa.

Hurmeen mukaan ensi kevään tapahtumattomat päivät ovat lähinnä purku- ja pysytyspäiviä, kun monitoimiareenaa muutetaan tapahtumatyypistä toiseen.

– Maailmanluokan produktioissa rakentaminen vie useamman päivän. Ja sellaisia on tulossa.

Tapahtumien julkistamisesta vastaavat järjestäjät. Hurmeen mukaan julkistuksia on odotettavissa jo lähiviikkoina.

– Jos ihmiset malttavat odottaa seuraavat kuusi viikkoa, he näkevät, kuinka laajaa tarjonta tulee olemaan. Kaikille löytyy jotain.

Viime viikolla uutisoitiin Popedan 16. joulukuuta pidettävä keikka. Hurmeen mukaan Popeda ei ole todennäköisesti ensimmäinen areenalle nouseva artisti, sillä myös avajaisissa lavalle noussee esiintyjiä. Avajaisille ei ole vielä päivämäärää.

– Haluamme varmistaa, että ne päästään pitämään valmiilla areenalla. Tapahtumia on lyöty lukkoon vasta joulukuun puolivälistä eteenpäin.

Myös ensi kevään jääkiekon MM-kisojen myynti on lähtenyt vauhdilla liikkeelle. Tulevaisuuteen tarjouspöydällä ovat viidet urheilun suurkisat.

Jos mittariksi otetaan koko areenan täyttävät megakonsertit, liikutaan ensimmäinen vuoden aikana jo yli 20:ssä.

Areenan valmistuminen näyttää nyt ajoittuvan otolliseen aikaan. Loppuvuodesta koronasta kovasti kärsinyt tapahtumateollisuus pääsee purkamaan ihmisten reilun vuoden aikana patoutuneita tarpeita.

Esimerkiksi kesän festivaalien toteutuminen tai toteutumatta jääminen aiheuttaa turbulenssia keikkakalentereissa.

– Nyt lähiaikoina tarkentuu se, missä vaiheessa isot ulkomaalaiset artistit tekevät kiertueensa. Meidän kannalta näyttää hyvältä. Tarvittaessa paikkoja kalenterista löytyy.

Jääkiekko-otteluissa areenan katsomokapasiteetti on reilut 13 000 ja konserteissa noin 12 000–15 000 katsojaa.