Traficom ei rajaa bussien matkustajamääriä Pirkanmaalla – "jo toteutetut toimenpiteet toistaiseksi riittäviä"

Traficom ei rajaa joukkoliikenteen matkustajamääriä Pirkanmaalla. Teemu Nurmi

Riina Haapala

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ei rajoita joukkoliikenteen matkustajamääriä Pirkanmaalla. Traficomin arvion mukaan jo toteutetut muut tartuntatautilain mukaiset toimenpiteet ovat toistaiseksi riittäviä.

Traficom on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin pyynnöstä selvittänyt tarvetta rajoittaa väliaikaisesti liikennevälineiden matkustajamääriä sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Asiaa on selvitetty yhdessä terveysviranomaisten ja alueella toimivien liikennöitsijöiden kanssa.

Traficom kertoo tiedotteessa, että saatujen selvitysten mukaan Pirkanmaan joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi.

Yläkoulut ja toinen aste ovat etäopetuksessa 28. maaliskuuta asti. Lisäksi Pirkanmaalla on annettu suositus lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämisestä 5. huhtikuuta saakka.

– Siten matkustajamäärien rajoittamista koskevalla päätöksellä olisi vaikutusta vain jo nyt tiheimmin liikennöidyillä niin sanotuilla ruuhkavuoroilla. Kuitenkin paikallislinja-autoliikenteessä matkustajia on jo nyt ohjeistettu välttämään näitä ruuhkavuoroja ja kapasiteettia on pyritty mahdollisuuksien mukaan lisäämään, Traficomin tiedotteessa todetaan.

Lentoliikenteen osalta reittiliikennöinti on keskeytynyt kokonaan, ja tämän hetkisen tiedon perusteella liikenne käynnistyy uudestaan aikaisintaan toukokuun alussa.

Traficomin tiedotteen mukaan paikallisliikenteessä on tehty järjestelyjä väljyyden lisäämiseksi jo lähtökohtaisesti tunnistamalla kaikkein ruuhkaisimpia vuoroja ja hankkimalla lisävuoroja väljyydestä huolehtimiseksi. Osa liikennöitsijöistä on asettanut maskipakon ja liikennevälineiden siivoamista ja ilmanvaihtoa on tehostettu ja matkustajille on tarjottu mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Traficom katsoo, että terveysturvallisuuden varmistamiseksi tehdyt toimenpiteet ovat tässä vaiheessa riittäviä, eikä matkustajien enimmäismäärän rajoittaminen ole välttämätöntä.

– Tartuntatautilain nojalla tehdyt toimenpiteet matkustusturvallisuuden parantamiseksi ovat vähentäneet riskejä merkittävästi. On kuitenkin välttämätöntä, että alueella seurataan tilannetta ja tehdään tarvittavia toimenpiteitä muun muassa ruuhkien välttämiseksi myös jatkossa, toteaa Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki tiedotteessa.

– Alueelle tullaan kohdistamaan tehostettua valvontaa tilanteen seuraamiseksi.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut