Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kansanedustaja Sari Tanus lähtee Tampereen pormestarikilpailuun – "Haluan, että kaupungissa on hyvä kasvaa"

Näkökulma: Tanuksen valinta puolueensa ehdokkaaksi oli yksimielinen.

Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Sari Tanus on nimitetty kristillisdemokraattien Tampereen pormestariehdokkaaksi.

– Kristillisdemokraatit olivat miettineet, että olisi hyvä, että meillä olisi oma ehdokas ja he pyysivät minua. Pohdin asiaa ja minut yksimielisesti valittiin, Tanus kertoo.

Kristillisdemokraateilla on tällä hetkellä Tampereella kaksi valtuutettua. Tanuksen mukaan pormestariehdokkaana ei kuitenkaan olla huvin vuoksi.

– Urheilutermein jos lähdetään, niin lähdetään tosissaan. Osallistutaan kaikkeen, mihin toisetkin pormestariehdokkaat, Tanus sanoo.

– Toki realiteetti on, että äänestäjät äänestävät ja puolueet saavat eri määrän ääniä ja sieltä tulevat ne joukot, joista [pormestari] valitaan.

Mutta mitä jos kävisikin niin, että pormestarin tehtävä kristillisdemokraateille osuisi? Jättäisikö Tanus silloin eduskunnan?

– Pormestarin työ on kokopäivätehtävä. Ei voi olla sekä kansanedustaja että pormestari.

Tanus haluaisi, että Tampere on kaupunki, jossa kaikki pidetään mukana.

– Tampere on kaunis, moderni ja eteenpäin menevä kaupunki, jossa on paljon hyvää ja mahdollisuuksia, mutta myös haasteita.

Tanus on koulutukseltaan lääkäri ja hänelle tulevissa vaaleissa tärkeimmät asiat liittyvät ihmisten hyvinvointiin. Tanus kuitenkin muistuttaa, ettei hyvinvointi tarkoita pelkästään terveyspalveluita.

– Hyvinvoinnin edistäminen on myös koulutuksen, toimeentulon ja talouden tasapainon edistämistä. Haluan, että Tampere on kaupunki, jossa on hyvä kasvaa, käydä koulua, opiskella ja tehdä työtä, innostava kaupunki yrittää, innovoida tai tehdä tiedettä tai taidetta. Kaupunki, jossa saadaan elinvoimaa paikallisista yrityksistä ja joka houkuttelee myös isoja kansainväisiä yrityksiä ja osaajia tänne, Tanus visioi.

– Tampere on myös kaupunki, jossa luonto on lähellä ja tasapaino luonnon kanssa on yksi asia, mikä liittyy hyvinvoinnin edistämiseen.

Se, mihin Tanus erityisesti haluaisi erityisesti tartuttavan, on huumeet.

– Kasvavan kaupungin ongelma eli huumeongelma pitää saada taklattua, että saadaan ihmisten eloa ja oloa paremmalle suunnalle. Haluaisin sen yhtenä priorisoida.

Kotikaupunki Tampere on tullut Tanukselle hyvin tutuksi kolmen, nyt jo aikuisen pojan harrastuksiin kuljettamisen myötä.

– Kyllä siinä tulivat tutuiksi nopeimmat reitit eri puolilla Tamperetta ja Pirkanmaata sijaitseville jäähalleille. Tunnelia ehdittiin kaivata moneen kertaan.

Jääkiekon seuraaminen on Tanukselle edelleen yksi henkireikä: omat työasiat jäävät sivuun pelejä seuratessa, etenkin, kun ruutuja on usein kaksi seurattavana.