Odotettavissa Pirkanmaan keväällä: vaikeaa kelirikkoa – "Vesimäärät olivat jo alkutalvesta suuria"

Syksyn ja alkutalven runsaat vesisateet ja kylmä keskitalvi aiheuttavat myös Pirkanmaan teille vaikean kelirikkokevään. Ensimmäisiä routaheittoja on jo tiestössä nähtävissä, kertoo Pirkanmaan ELY-keskus tiedotteessaan.

– Vesimäärät olivat jo alkutalvesta monilla teillä suuria, ja koska tänä talvena lunta on ollut koko maassa, vettä tulee riittämään kevään sulamisvaiheessa, sanoo maanteiden kunnossapidon asiantuntija Jarkko Pirinen Väylävirastosta.

Sorateillä on pintakelirikon lisäksi tulossa runkokelirikkoa, joka aiheuttaa haasteita erityisesti raskaalle liikenteelle. Tästä syystä raskaat kuljetukset kannattaa ajoittaa joko kelirikkoa edeltävään tai sen jälkeiseen aikaan.

Vaikka tielle ei olisikaan asetettu vielä painorajoitusta, voi yksittäinenkin raskas kuljetus pehmenneellä tiellä vaurioittaa sitä niin, että painorajoitus joudutaan sen jälkeen asettamaan. Lisäksi tien vaurioituminen voi vaikuttaa tien liikennöitävyyteen kaikilla ajoneuvoilla, ELY-keskuksesta kerrotaan.

Runkokelirikon aiheuttamat paikalliset rungon pehmentymät, reiät ja kohoumat vaikeuttavat sorateillä kaikkia liikkujia. Pintakelirikko näkyy sorateillä pehmeänä tai liejumaisena pintakerroksena, runkokelirikko koko tien kantavuuden heikkenemisenä. Tienkäyttäjien tuleekin sopeuttaa oma ajonopeutensa kelirikon edellyttämälle tasolle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut