Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Koukkuniemen rakennusten peruskorjausjärjestys muuttui suunnitellusta – ensimmäisenä kunnostusvuorossa Iltala ja Juhlatalo

Koukkuniemen rakennusten perusparannusaikataulua on muutettu. Aikaisemmasta suunnitelmasta poiketen ensimmäisenä vuorossa ovat Iltaja ja Juhlatalo, arviolta vuosina 2022–2023.

Perusparannusten yhteydessä rakennuksissa olevaa vanhainkotiasumista muutetaan tehostetuksi palveluasumiseksi rakentamalla jokaiseen asuntoon esimerkiksi omat wc- ja suihkutilat.

Kaupungin tiedotteen mukaan rakennusten perusparannusjärjestystä muutettiin kuntotutkimusten ja sisäilmariskien perusteella. Niiden mukaan Iltala ja Juhlatalo kannattaa perusparantaa ensimmäisenä. Seuraavana vuorossa on Varpula ja viimeisenä parhaassa kunnossa oleva Havula. Varpulan perusparannus on suunniteltu alkavan vuonna 2024 ja Havulan vuonna 2026.

Hankkeiden kustannukset on arvioitu uudelleen kuntoarvion pohjalta. Nyt Koukkuniemen Havulan, Varpula, Iltalan ja Juhlatalon perusparantamisen on arvioitu maksavan yhteensä 38,208 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on noussut 2,493 miljoonaa euroa. Kustannusarvion pohjalta on laskettu asukkaalle koituva kuukausivuokra, joka olisi Iltalassa noin 800 euroa ja Varpulassa ja Havulassa noin 650 euroa.

Jo ennen perusparannusta jokaiseen rakennukseen hankitaan muun muassa ilmanpuhdistimia, puhdistetaan ilmanvaihtokanavat, säädetään ilmanvaihtoa ja tiivistetään läpivientejä ja rakenteiden liittymiä. Tiivistyskorjausten ajaksi toiminta siirtyy väistötiloihin.

Ensimmäisenä tiivistyskorjaukset tehdään Havulaan, josta on jo siirrytty väistöön uuteen Männistö-rakennukseen.

Asunto- ja kiinteistölautakunta merkitsi tiedoksi päivitetyn tarveselvityksen 17. maaliskuuta ja sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi sen 18. maaliskuuta.