Kokoomuksen Satonen vaatii hallitukselta työllisyystoimia – "Vastuuta ei voida ulkoistaa työmarkkinaosapuolille"

Kokoomuksen pirkanmaalainen kansanedustaja, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen Arto Satonen perää hallitukselta vastuunkantoa työllisyyden hoidosta.

Satonen kommentoi asiaa tiedotteessa.

– On perin outoa, mikäli asiantuntijaministeriöt ovat esittäneet ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamista, mutta asiasta vastaava ministeri menee välittömästi torppaamaan tällaiset esitykset. Tätä menoa hallituksen työllisyystavoite on pelkkä tyhjä toteamus ilman todellisia keinoja, aloittaa Satonen.

Kokoomus on Satosen mukaan esittänyt, että ansiosidonnaista työttömyysturvaa muutetaan niin, että turva on työttömyyden alussa nykyistä parempi, minkä jälkeen tukisumma laskee joko tasaisesti tai portaittain työttömyyden pitkittyessä. Eri arvioiden mukaan tällä voidaan saavuttaa 10 000 henkilön työllisyysvaikutus.

– Hallituksella on päävastuu julkisesta taloudesta. Tätä vastuuta ei voida ulkoistaa työmarkkinaosapuolille. Nyt todella odotan, mitä toimia hallitus puoliväliriihessään päättää. Toivottavasti se ei aio luopua omasta työllisyystavoitteestaan tai siirtää päätöksiä tulevaan, Satonen toteaa.

Väliaikainen lainsäädäntö lomautusmenettelyn nopeutuksesta päättyi vuoden 2020 joulukuussa.

– Nopeutettu lomautusmenettely on keino, jolla voimme välttää irtisanomiset. Nyt hallitukselta tarvitaan pikaisesti linjauksia sen osalta, että viime vuonna voimassa ollut väliaikainen lainsäädäntö saisi jatkoa. Tämä olisi toivottavaa niin työntekijöiden kuin työnantajien näkökulmasta, päättää Satonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut