Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

G Livelab tuo klassikkolevyt Tampereen keskustaan – luvassa kolmepäiväinen festivaali heinäkuussa

Uusi kolmipäiväinen teemafestivaali G Livefest järjestetään 8.–10. heinäkuuta G Livelab Tampereella sekä Tampereen Kirjastonpuistossa ja Laikunlavalla.

Festivaaleilla esiintyvät muun muassa Värttinä, Anssi Tikanmäki Orchestra, Mikko Joensuu, Olli Ahvenlahti, Antero Lindgren, Kaija Kärkinen ja Ile Kallio sekä Honey B & T-Bones. Päiväkohtaiset liput ja kolmen päivän festivaaliliput ovat nyt myynnissä G Livelabin nettisivuilla ja Tiketissä.

G Livefestin teemakeikoille on valikoitu suomalaista musiikkikenttää mullistaneita teoksia, jotka tarjoillaan G Livelabin äänentoistolla. Värttinä saapuu esittämään läpimurtolevynsä Oi Dai (1991) erikoiskokoonpanolla, jossa on mukana myös yhtyeen perustajajäsen Sari Kaasinen.

Anssi Tikanmäki Orchestra tulkitsee Maisemakuvia Suomesta -albumin (1981) ja Mikko Joensuu esittää ylistetyn Amen-trilogiansa (2016–2017) musiikkia.

Jazzlegenda Olli Ahvenlahti on koonnut konserttiaan varten kotimaan kärkimuusikoista koostuvan orkesterin soittamaan The Poet -teoksen (1976) ja Kaija Kärkinen ja Ile Kallio esittävät menestysalbuminsa Sade (1995).

Honey B & T-Bones soittaa puolestaan best of -kokoelman garagerockiaan. Konsertti-illat päättyvät DJ-setteihin, jotka tarjoavat Alivaltiosihteeri, We Jazz DJ’s sekä Bluesministeri Esa Kuloniemi.

Maksullisten G Livelabin teemakonserttien lisäksi festivaaliohjelmassa on luvassa Laikunlavan maksuttomia ulkoilmakonsertteja, joissa esiintyvät esimerkiksi Antero Lindgren, Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?, Jahnukaiset ja Vimma. Festivaalialue on ikärajaton ja esteetön.

– Rakennamme festivaaleille Laikunlavan ympäristöön kesäisen kotipihan, jonka teemana on suomalaisen maiseman kunnioitus. Kirjastonpuistoon voi saapua nauttimaan musiikista, festivaalin ruoka- ja juomatarjonnasta ja kesäpäivästä kaveriporukalla tai koko perheen kanssa, kommentoi G Livelab Tampereen toimitusjohtaja Annamaija Saarela.