Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere taas tuplavoittaja kaupunkivertailussa! – Voitto tuli nyt vetovoimassa sekä luottamuksessa ja maineessa

Suomen vetovoimaisimpia kaupunkeja ovat Tampere ja Kuopio.

T-Median Vetovoima&Vaikutus -tutkimuksessa selvitettiin potentiaalisten asukkaiden näkemyksiä kaupunkien vetovoimasta.

Tampere on kymmenen suurimman kaupungin joukossa poikkeus, se on ykkönen vetovoimassa, ja myös Luottamus&Maine -mallissa, jossa mitataan esimerkiksi kaupungin hallinnon toimivuutta ja mainetta työnantajana.

Korona-aika on muuttanut ihmisten käsityksiä ja toiveita oman elinympäristönsä suhteen. Kaupunkien vetovoiman osalta korostuvat erityisesti asuinalueen viihtyisyys ja turvallisuus, sekä yhteisöllisyys.

Kaupunki saa ainoana kaupunkina erinomaisen arvosanan elinvoima osa-alueesta, jossa on kyse kasvavasta talousalueesta, jolla yritykset voivat hyvin.

– Menestyksemme ytimessä on hyvä yhteistyö alueemme yrityksien, elinkeinoelämän ja korkeakouluyhteisön kanssa. Asukkaissamme suurin ikäluokkamme ovat 24-vuotiaat, jotka ovat osaamisen, innovoinnin ja kehityksen kimmoke. Pelkillä yrityksillä, opiskelu- ja työpaikoilla emme ykköspaikkaa toki saa vaan tarvitsemme kulttuuria, elämyksiä ja toimivia palveluita hyvinvoinnin sekä kasvun tueksi. Tästä kyvystä tehdä päätöksiä ja parantaa tamperelaisten elämää saamme kehuja laajalti, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) Tamperene kaupungin tiedotteessa.

Tulokset pohjautuvat joulukuussa 2020 toteutettuun Vetovoima&Vaikutus-tutkimukseen, jossa selvitettiin kaupunkien vetovoimaa erityisesti potentiaalisten asukkaiden joukossa. Tutkimukseen vastasi 1 700 suomalaista. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15–65-vuotiaat suomalaiset, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

T-Median Vetovoima&Vaikutus-tutkimusmallissa kaupungin saama arvo muodostuu kuuden eri osa-alueen keskiarvona: elinvoima, yhteisö, ympäristö, sijainti, palvelut ja kustannusrakenne.