Ikääntyneiden kotona asumista tukevaa teknologiaa kehittävälle PirKATI-hankkeelle rahoitusta

Edunvalvonta on usein viimeinen keino henkilön edun turvaamiseen; se voidaan määrätä tilanteissa, joissa henkilö ei kykene itsestään huolehtimaan, eikä edunvalvontavaltuutusta ole tehty. Kuvituskuva. Arkisto/Aalto Risto

Teemu Nurmi

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (KATI) -ohjelmasta 1 miljoonan euron valtionavustuksen Pirkanmaan aluehankkeelle (PirKATI) vuosille 2021–2022. Rahoitusta käytetään uuden etäteknologian käyttöönottoon ja teknologiaa hyödyntävien toimintaprosessien kehittämiseen. Rahoituksen sekä ohjelman kansallisen yhteistyön avulla mahdollistetaan muun muassa Tampereella kehitetyn Kotidigi-alustan käyttöönotto ja monipuolinen hyödyntäminen.

Pirkanmaan aluehanketta koordinoi Tampereen kaupunki ja sen osatoteuttajina ovat Ikaalinen, Hämeenkyrö, Kangasala-Pälkäne YTA, Lempäälä, Parkano-Kihniö YTA, Pirkkala-Vesijärvi YTA, Sastamala, Virrat-Ruovesi YTA ja Ylöjärvi sekä Tampereen vanhuspalveluyhdistys ry. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT OY:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa

Kotidigi-alusta yhdistää koti- ja etähoidon palveluja ja teknologiaratkaisuja. Se kokoaa tiedot asiakkaan kotona käyttämistä etäseurantalaitteista ammattilaisen käyttöliittymälle, jolloin ammattilaiselle muodostuu kokonaiskuva asiakkaan tilanteesta reaaliaikaisesti 24/7.

Parhaimmillaan Kotidigi-alustan avulla voidaan kehittää työprosesseja niin, että sekä asiakaspalvelu että kustannustehokkuus paranevat.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut