Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikääntyneiden kotona asumista tukevaa teknologiaa kehittävälle PirKATI-hankkeelle rahoitusta

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Kotona asumisen teknologiat ikäihmisille (KATI) -ohjelmasta 1 miljoonan euron valtionavustuksen Pirkanmaan aluehankkeelle (PirKATI) vuosille 2021–2022. Rahoitusta käytetään uuden etäteknologian käyttöönottoon ja teknologiaa hyödyntävien toimintaprosessien kehittämiseen. Rahoituksen sekä ohjelman kansallisen yhteistyön avulla mahdollistetaan muun muassa Tampereella kehitetyn Kotidigi-alustan käyttöönotto ja monipuolinen hyödyntäminen.

Pirkanmaan aluehanketta koordinoi Tampereen kaupunki ja sen osatoteuttajina ovat Ikaalinen, Hämeenkyrö, Kangasala-Pälkäne YTA, Lempäälä, Parkano-Kihniö YTA, Pirkkala-Vesijärvi YTA, Sastamala, Virrat-Ruovesi YTA ja Ylöjärvi sekä Tampereen vanhuspalveluyhdistys ry. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT OY:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa

Kotidigi-alusta yhdistää koti- ja etähoidon palveluja ja teknologiaratkaisuja. Se kokoaa tiedot asiakkaan kotona käyttämistä etäseurantalaitteista ammattilaisen käyttöliittymälle, jolloin ammattilaiselle muodostuu kokonaiskuva asiakkaan tilanteesta reaaliaikaisesti 24/7.

Parhaimmillaan Kotidigi-alustan avulla voidaan kehittää työprosesseja niin, että sekä asiakaspalvelu että kustannustehokkuus paranevat.