Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan jäljitysprosentti yhä kova – Näin korona leviää Pirkanmaalla, 234 tapauksen syy selville

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin 287 uutta koronatartuntaa, joista 82 prosenttia eli 234 tartuntaa pystyttiin jäljittämään. Puolet sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa.

Puolet viime viikon tartunnoista saatiin perhepiiristä. Ne ovat perheisiin tulleet edellisviikkojen tartuntalähteistä. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli 35 tartuntaa.

Vapaa-ajan harrastuksissa todettiin viime viikolla aiempaa enemmän tartuntoja, yhteensä 25. Tartuntoja on saatu nyt myös lasten ja nuorten harrastuksista.

Kurssitoiminnassa, koulussa ja päiväkodissa todettiin kahdeksan tapausta. Lasten ja nuorten osuus tartunnoista on Pirkanmaalla kasvanut viime viikkojen aikana.

Työpaikoilla todettiin viime viikolla 18 tartuntaa 16:ssa eri työpaikassa.

Kotimaan matkailusta tuli kahdeksan tapausta ja neljä tartuntaa kahdesta eri asuntolasta. Yksittäisiä tartuntoja saatiin myös yksityisistä juhlista, baarista ja liikennevälineistä. Ulkomailta tuli kaikkiaan yhdeksän tartuntaa.

Pirkanmaalla on toistaiseksi todettu 45 Iso-Britannian ja 11 Etelä-Afrikan muuntovirustartuntaa ja yksi Brasiliasta peräisin oleva muuntovirustartunta.