Syyte: Huumerahaa hankittiin Tampereella pelottavalla tavalla – nuoret miehet hyökkäsivät yksityisasuntoon puukon ja aseen kanssa ja sitoivat naisen antennijohdolla tuoliin

Syyttäjä vaatii mieskolmikolle ehdottomia vankeusrangaistuksia. Tamperelaisen arkisto
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tammikuun 2021 alkuun ajoittuu Tampereella tapahtumien sarja, jossa niin syytettyjen kuin vastaanottajien penkillä on useampi nuori ihminen. Taustalla oli nuorten tarve saada rahaa amfetamiinin hankintaan, jota alettiin aluesyyttäjä Heidi Ukskosken mukaan ratkoa hyvin pelottavilla konsteilla.

Tapahtumat alkoivat tilanteesta, jossa kolme nuorta miestä olivat menneet kahden tamperelaisen nuoren asuntoon varustautuneena muun muassa käsiaseella ja teräaseella. Asunnossa asuneelta mieheltä oli pyydetty väkisin tilitiedot, samaten asunnossa asuneelta nuorelta naiselta.

Samassa yhteydessä uhkausta oli vahvistettu nostamalla puukko nuoren miehen kaulalle. Tämän jälkeen mieheltä oli varastettu käteistä rahaa sekä urheilukello. Varastettua omaisuutta ei ole saatu takaisin.

Tämän jälkeen kolmikko sitoi nuoren naisen tuoliin. Hänet oli sidottu tuoliin antennijohdolla ja hänen suunsa oli teipattu, jotta tämä ei pystyisi huutamaan apua. Häneen kohdistettiin myös väkivaltaa. Nainen oli istunut tämän jälkeen tuolissa tuntikausia pystymättä liikkumaan.

Hyökkääjät olivat naiselle entuudestaan tuntemattomia. Tästä syyttäjä hakee tuomiota törkeästä vapaudenriistosta.

Naiselta varastettiin tapahtumien yhteydessä runsaasti omaisuutta, muun muassa henkilökohtaisia asiakirjoja, ruokailuvälineitä, lääkkeitä, lonkeroa ja nuuskaa sekä lompakko. Nainen pakotettiin siirtämään tililtään 6 000 euroa hyökkääjien käyttöön.

Sittemmin rahaa yritettiin kierrättää ulkopuolisen henkilön tilin kautta. Tästä nuori nainen, tilinomistaja, vastaa syytteeseen rahanpesusta. Toiselle nuorelle naiselle oli puolestaan tuotu säilytettäväksi ryöstetyltä naiselta peräisin olevaa omaisuutta. Myös tästä kirjataan syyte rahanpesusta.

Hyökkääjät ovat edelleen vangittuina. Kaikille heistä vaaditaan ehdottomia vankeusrangaistuksia. Mukana rikoskokonaisuudessa olleille nuorille naisille vaaditaan eripituisia ehdollisia vankeustuomioita.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut