Pirkanmaa siirtyy koronan leviämisvaiheeseen: kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastukset sisätiloissa tauolle – Koulujen lähiopetukseen paluu esillä koronanyrkissä viikon kuluttua

Kaikki lasten ja nuorten ryhmäharrastukset laitetaan tauolle 5. huhtikuuta saakka, linjaa Pirkanmaan koronanyrkki.

Koronan ilmaantuvuus on jatkanut Pirkanmaalla kasvuaan.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi tiistaina, että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronan leviämisvaiheeseen.

Ilmaantuvuus sairaanhoitopiriin alueella on kuluneen kahden viikon aikana 93 tartuntaa 100 000:a asukasta kohden. Positiivisten löydösten prosenttiosuus testatuista on 2,5 prosenttia.

Tartunnat pystytään kuitenkin edelleen melko hyvin jäljittämään. Sairaalahoidon tarve on pysynyt Pirkanmaalla toistaiseksi hallinnassa mutta potilasmäärän kasvuun on varauduttu sekä kunnissa että Taysissa.

Pirkanmaalla on ollut jo käytössä pääosa leviämisvaiheen suosituksista. Pandemiaohjausryhmä kehottaa nyt kaikkia lasten ja nuorten harrastusryhmiä pitämään tauon 5. huhtikuuta asti.

Vapaa-ajan harrastuksissa todettiin viime viikolla aiempaa enemmän tartuntoja. Tartuntoja on saatu nyt myös lasten ja nuorten harrastuksista.

Tauko koskee kaikenikäisten lasten ja nuorten ryhmissä (enemmän kuin yksi henkilö) toteutettavia harrastuksia sisätiloissa. Ulkona harrastamisessa toimitaan OKM:n ja THL:n yhteisen turvallisuusohjeen mukaan.

– Rakennamme tällä ratkaisulla polkua lähiopetukseen palaamiseen mahdollisimman pian. Koulun lähiopetus on yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden ensisijainen oikeus harrastuksiin nähden. Harrastuksia jatketaan, kun tartuntatilanne Pirkanmaalla saadaan rauhoittumaan, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand tiedotteessa.

Koulujen lähiopetukseen palaamista käsitellään Pirkanmaan pandemiaohjausryhmässä ensi viikon tiistaina.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on suositeltu lopetettavaksi jo marraskuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut