Miltä kuulostaisi koti lähes jalkapallostadionilla? – Se on kohta mahdollista Tampereen Tammelassa

Rakentaminen: Uuden stadionin yhteyteen tulee taloja, joista on hulppeat näkymät ottelutapahtumiin.

Tammelan upouuden stadionin rakentaminen käynnistyy kesällä 2021 ja valmista pitäisi olla marraskuussa 2023. Tulevana suvena alkaa myös stadionin yhteyteen, samaan hankkeeseen kuuluvien asuin-, pysäköinti- ja liiketilojen rakentaminen.

Hankkeen toteuttaja on Pohjola Rakennus Oy Suomi. Toteutukseen kuuluu stadionin lisäksi Salhojankadun puolella rakennusoikeutta noin 8500 kerrosneliömetriä, josta asuntoja tulee olemaan noin 7000 kerrosneliömetriä.

Hankejohtaja Henna Korpiluoto Pohjola Rakennuksesta kertoo, että Salhojankadun kahteen taloyhtiöön tulee yhteensä hieman yli sata erikokoista asuntoa. Suurin asunto on 128 neliönen, joka sijaitsee talon ylimmässä kerroksessa.

– Ylimpien kerrosten asuntoihin tulee lounge-tila, josta on näkymä suoraan Tammelan stadionin kentälle, joten asunnoista voi seurata stadionin tapahtumia, Korpiluoto sanoo.

Vastaavia paikkoja, joissa koti-ikkunasta tai parvekkeelta voi seurata huippujalkapallo-ottelua, on Suomessa jonkin verran, mutta niiden kohdalla kyse ei ole tarkoituksellisesta näköyhteydestä. Talo ja stadion ovat vain sattuneet olemaan vierekkäin.

– Tammelan Stadion on poikkeuksellisen merkittävä hybridi, jollaisia on rakennettu kansainvälisestikin vielä varsin vähän. Hanke yhdistää rohkealla ja luovalla tavalla julkiseen jalkapalloareenaan liiketilaa ja asumista, Tammelan stadionin pääsuunnittelija, Samuli Miettinen JKMM Arkkitehdit Oy:stä määritteli jo taannoin tiedotteessa.

Ylimpien kerrosten asuntoihin tulee lounge-tila, josta on näkymä suoraan Tammelan stadionin kentälle.

Henna Korpiluotokin toteaa että stadionnäkymällä on markkinoinnissa suuri merkitys. Tuoreet, persoonalliset ratkaisut asuntosuunnittelussa kiinnostavat ihmisiä.

Kummankin Pohjola Rakennuksen asuintalon katolle tulee asukkaiden yhteiskäytössä oleva vehreä kattopiha muun muassa ajanviettoon ja ruokailuunkin.

Asuinrakennusten katutasoihin tulee yhteensä 450 neliötä liiketilaa. Pohjola Rakennus käy parhaillaan neuvotteluja erilaisia aloja edustavien toimijoiden kanssa tilojen vuokraamisista.

Pohjola Rakennus haki avoimella nimikilpailulla, joka päättyi 14. maaliskuuta, nimiehdotuksia stadionin yhteyteen nouseville taloyhtiöilleen.

– Kisaan tuli 123 ehdotusta, hankejohtaja Korpiluoto kertoo.

Hankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa JKMM Arkkitehdit Oy. Stadionhankkeen tilaajana on Tampereen kaupunki ja toteuttajana Pohjola. Salhojankadun asuntohankkeen tilaajana toimii Pohjolan määrittelemä taho ja toteuttajana Pohjola. Alatilan, jossa on sekä liiketilaa että koko stadionkorttelia palveleva pysäköintilaitos, tilaajana toimii YIT:n määrittelemä taho ja toteuttajana YIT, kuten se on myös Kalevan puistotien asuntohankkeessa.

Tammelan stadion

Tammelan stadion avattiin vuonna 1931. Se sijaitsee Ilmarinkadun, Kalevan puistotien, Tammelankadun ja Salhojankadun rajaamassa korttelissa.

Nykystadionin kapasiteetti on 5050 katsojaa.

Stadionilla pelattiin pääsarjajalkapalloilua viimeksi yhtäjaksoisesti vuosina 1993-1996, 1999-2004 sekä vuodesta 2015, Veikkausliigan Ilves otti Tammelan kotistadionikseen.

Vanhan stadionin tilalle tulevalle uudelle stadionille piti alunperin tulla katsomoot 6200 ihmiselle.

Katsomokapasiteetin kasvattaminen 8000 katsojaan nostaa Tammelan stadionin Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) kategoriaan 4, joka mahdollistaa paremmin kansainväliset ottelutapahtumat Tampereella.

Koko stadionin kustannusarvio on 28,4 miljoonaa euroa.

Lähde: Wikipedia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut