Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nordean data: Korteilla maksettu alkuvuonna koronaa edeltävään tapaan – Pirkanmaan ravintoloiden koronamiinus sai kokoluokan

Nordean korttidatan mukaan korttimaksut ovat pysyneet alkuvuodesta edellisvuoden tasolla, mutta hotelleilla ja ravintoloilla vaikeaa Pirkanmaalla

Päivittäistavarakaupan meno on ollut alkuvuonna vahvaa ympäri maan.

Nordean julkaisema valtakunnallinen korttidata kertoo, että tavarakauppa on korttimaksuvolyymin perusteella käynyt vuoden 2021 tammi-helmikuussa noin 10 prosenttia edellisvuotta vilkkaampana.

Palveluiden vaikea tilanne sen sijaan jatkuu. Palveluiden korttimaksut tippuivat edellisvuodesta hieman yli 30 prosenttia.

Kokonaisuudessaan korttimaksuvolyymit ovat pysyneet lähes vuoden 2020 vertailujakson tasolla tavarakaupan vetämänä.

– Korttimaksujen kehitys noudattelee datamme mukaan hyvin pitkälti epidemiologista tilannetta. Vaihtelu maksuvolyymissä johtuu pääasiassa palveluista, jotka reagoivat tavarakauppaa voimakkaammin rajoituksiin, Nordean Tampereen toimipaikanjohtaja Tomi Tulonen kertoo tiedotteessa.

Pirkanmaalla korttimaksuvolyymissä nähtiin heikkenemistä muun muassa ravintoloiden ja hotellien osalta.

Ravintoloissa korttimaksut olivat tammi- helmikuussa noin 30 prosenttia vuoden 2020 vastaavaa ajankohtaa alempana.

Hotellien osalta maksuvolyymin pudotus oli helmikuussa 37 prosenttia ja tammikuussa lähes 50 prosenttia. Molemmilla aloilla pudotukset olivat maan keskiarvoa suurempia. Hiihtolomaviikkojen vaikutus ei vielä näy helmikuun tiedoissa.

– Vuoden alku jatkaa koko pandemian ajalta tutuksi tullutta trendiä – vaikutukset vaihtelevat suuresti niin alueittain kuin myös erityisesti toimialoittain, Tulonen toteaa.

Nordea on keväästä lähtien julkaissut valtakunnallista korttidataa, josta on näkynyt kuluttamisen muutos koronakriisin aikana eri sektoreilla.

Tilastot mahdollistavat kuluttamisen seurannan päätoimialoittain eli esimerkiksi ravintoloissa, vähittäiskaupassa ja vapaa-ajan vietossa. Mahdolliset maksutavan muutokset eivät näy tilastoissa.