Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi valvoi tehostetusti viikon ajan tarkkaamattomuutta Sisä-Suomen liikenteessä – matkapuhelimen käytöstä huomautettiin yli sadalle henkilölle

Sisä-Suomen poliisilaitos osallistui valtakunnalliseen turvalaitteiden käytön ja tarkkaamattomuuden teemavalvontaan 8.–14. maaliskuuta. Yleisimmät rikkomukset koskivat turvalaitteiden käyttöä sekä matkapuhelimen käyttöä ajon aikana.

Sisä-Suomen alueeseen kuuluvat Pirkanmaa ja Keski-Suomi.

Valvonnan aikana kiinnitettiin erityistä huomiota turvalaitteiden käyttöön ja ajonaikaiseen tarkkaamattomuuteen. Poliisi suoritti samalla myös teemaan kuulunutta ulkomaalaisvalvontaa. Ulkomaalaislain mukaisia henkilöllisyyden ja maassa oleskelun perusteiden tarkastuksia tehtiin viikon aikana Sisä-Suomessa 61 tapauksessa.

Vaikka asiasta on viimeisten vuosien aikana puhuttu paljonkin, myös matkapuhelimia käytetään edelleen autoa ajaessa, vaikka se on kiellettyä. Poliisi joutui puuttumaan matkapuhelimen käyttöön ajon aikana 137 tapauksessa.

Lisäksi poliisi tavoitti valvontajaksolla kuusi liikenteeseen soveltumatonta ajoneuvoa.

Turvavyön tai turvalaitteen käytön laiminlyöntiin puututtiin etupenkillä valvontajakson aikana 293 tapauksessa ja lasten turvalaitteisiin kahdeksassa tapauksessa. Viime vuonna turvalaiterikkeiden määrä etupenkillä oli 164.

– Turvalaiterikkeiden määrä alueellamme yllätti ja niitä oli suhteellisesti enemmän kuin muualla maassa. Kuljettajan ja matkustajan on ajon aikana käytettävä turvavyötä. Turvavyön käyttö vähentää onnettomuuksissa loukkaantumisen ja kuoleman riskiä, toteaa Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikenneyksikön ylikomisario Jari Näkki.

Valvontajaksolla Sisä-Suomen poliisi kirjoitti sakon tai antoi huomautuksen yhteensä 436 kuljettajalle.

Koko maassa valvontajakson aikana puututtiin kuljettajien toimintaan yli 2 000 tapauksessa.